Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kentte spor faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. 9 Temmuz’da açılışı yapılan “Yaz Spor Okulları” programı, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa organize ettiği spor okullarında, neredeyse her branşta eğitim veriliyor. Büyükşehir’in alanında uzman eğiticileri, çocuklar ile gençlere sporu sevdirmek ve başarılı sporcular yetiştirmek için yetenekleri keşfediyor.

20 farklı branş, 4 farklı tesis

Atletizm, atıcılık, basketbol, boks, kano, teakwondo, özel sporcular, wushu, güreş, halter, hentbol, judo, kickboks, masa tenisi, karate, bisiklet, kürek, bocce, futbol ve işitme engelli branşlarında programa dahil olan gençlere ücretsiz eğitim veren Büyükşehir Belediyesi, çocuklara sporla dolu bir yaz dönemi sunuyor. Serdivan’da bulunan Sakarya Spor Salonu, Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisi ile birlikte Adapazarı’nda bulunan Lütfü Yaman ile Atatürk Kapalı spor salonunda eğitimler aralıksız sürüyor.

Kayıtlar devam ediyor

Ayrıca, Sakaryaspor Altyapısı’nın yürüttüğü futbol okulu programı için de tüm imkanlarını seferber eden Büyükşehir Belediyesi, bu alanda da faaliyet yürütüyor. Başlatılan yaz okullarına ilk günden bu yana ciddi oranda talep oldu. Sezon sonuna kadar devam edecek olan eğitimlere kayıtlar ilçelerdeki spor müdürlükleri ve Ekrem Karaberberoğlu Tesisleri’nden yapılıyor. Sporun her alanında faaliyet gösteren Büyükşehir Belediyesi, yaz okulu eğitimlerini sezon sonuna kadar sürdürecek.

“Çocuklarımızın sevinci, bizim de mutluluğumuz”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Sakaryamızın çocukları, gençlerinin sporla dolu bir sezon geçirmesi için yaz spor okullarımızı tüm imkanlarımızı seferber ederek başlattık. Büyükşehirimize ait tüm spor alanları ve tesislerde 20 branşta tamamen ücretsiz eğitimler verilmektedir. Çocuklarımızın sosyalleşip, spora eğildiği eğitimler kapsamında yaz sezonunu spor aktiviteleriyle geçiriyoruz. Açılışın yapıldığı günden bu yana okullarımıza ciddi oranda talep gelmektedir. Güçlü eğitmen kadromuzla gelecekte Türk bayrağını dalgalandıracak gençlerimizin yeteneklerini keşfedip, onların mutlu olacağı faaliyetleri yürütmek bizleri de mutlu ediyor. Kayıtlarımız ilçe spor müdürlüklerimizde devam ediyor, ilgili ailelerimizi bekliyoruz” denildi.