Sapanca Gençlikspor Başkanı Can Cengiz Çetin, 8 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olağan kongre öncesi yazılı bir açıklama yayımladı.

Kongrede yeninden aday olmayacağını belirten Çetin, şunları kaydetti:

"Kıymetli hemşehrilerim, değerli basın mensupları ve Büyük Sapancaspor camiasının büyük taraftarı 18 Ağustos 2019 tarihinde devraldığımız Sapancaspor için ekibimizle beraber güzel bir seneyi geride bıraktık. Bölgesel Amatör Lig hedefimiz ışığında çıktığımız yolda Allah'ımıza şükürler olsun size mahcup olmadan hedefe ulaştık. Kurumsallaşma adına gerekli adımları atıp borçsuz harçsız Sapancaspor'a yakışır şekilde sezonu tamamladık. Kulübü sağlam bir yapıya kavuşturmaya çalıştık. Kısa sürede belli hamleleri de başardığımızı düşünüyorum. Sapancaspor kurumsal kimliğinin oluşmasında mesafe kat edebildiğimize inanıyorum.

Maalesef günümüzde Türkiye'de futbolun yanlış yönetilmesi, futbolun içinden gelmeyen anlık heveslerle yöneticilik yapan kişilerin kulüplerimizi ve futbolu yönetmesi sonucunda Sapancaspor başta olmak üzere uzun yollar üst liglerde oynayan bir çok camia büyük hüsrana uğramış ve amatör liglere kadar giden bir süreç içinde olmuştur. İşi bilen insanların futbolu yönetmesi gerekiyor düsturu ile çıktığımız bu yolda ilk aşamayı geçerek karanlıktan aydınlığa giden kapıyı araladık. Adımlarımızı bu yönde atıyoruz ve atmaya da devam edeceğiz. İnşallah bundan sonra öyle travmalar yaşamayacağımızı inanıyorum. Bütün amacımız ve hedefimiz üst liglerde kalıcı olmak. Sakarya bir futbol şehri ise Sapanca da bu ilin lokomotifidir.

Geçmişte olduğu gibi Sapancaspor eski şanlı günlerine hep birlikte döndürülecektir. Bu nedenle sezon içinde yoğun mesai harcadığım camiamızın BAL Ligi'ne daha sağlam bir şekilde devam edebilmesi için şahsımın da iş yoğunluğu fazla olduğu için büyük onurla ve şerefle yürüttüğüm Sapancaspor kulüp başkanlığına aday olmayacağımı ve görevimi Başkan vekilim Adil Köseoğlu'na devredeceğimi sizlere açıklıyorum. Her daim bu yönetimin ve Adil kardeşimin yanında olacağımı da özellikle belirtiyorum.

Beraber görev yaptığım Yönetim Kurulu'ndaki tüm arkadaşlarıma, teknik heyete ve oyuncularıma teşekkür ediyor ve hakkımı helal ediyorum. Sezon boyunca bizi destekleyen tüm taraftarımıza da teşekkür ediyor sevgilerimi sunuyorum."