Sakaryaspor kulüp başkanı Cumhurhur Genç, TFF Başkanı Nihat Özdemir’in Profesyonel Liglerin başlama tarihini açıklamasının ardından kararı değerlendirdi. Cumhur Genç,’’ Türkiye için hayırlısı olsun. İnşallah hayırlısı ile tüm liglerimiz bir sıkıntı olmadan tamamlanır’’ dedi.

EN ÖNEMLİSİ SAĞLIK

Başkan Genç; ‘’ Beklediğimiz bir karardı. Biz bu plan doğrultusunda hazırlıklarımız başlamıştık. İnşallah ülkemiz bir an önce bu virüs salgınından tamamen kurtulur. Sağlık her şeyden önemli. Kalan maçlarımızda sonuna kadar mücadele edip şampiyonluğu kovalamak istiyoruz. En kötü ihtimal play-off üzerinden hedefe varacağız’’ dedi.

TARAFTAR ÖNEMLİ AMA

Taraftar desteğinin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Genç; ‘’Ligin normal sürecinde maçların seyircisiz oynanacak fakat play-off mücadelesinde belki normalleşmenin artması play-off maçlarını seyircili oynamayı imkan verir de Bizde taraftarımızla birlikte sevinçleri yaşarız’’ 

EKONOMİK SIKINTIMIZ VAR

Liglerin ertelenmesinin ardından tribün gelirinden de mahrum kaldıklarını belirten Genç; Alt liglerde oynayan kulüplerin çok büyük gelirleri yok. Kalan maçlarıda seyircisiz oynamamız durumunda yaklaşık 2 Milyon TL civarı bir hasılat kaybımız olacak. Futbolculara ödemeler yapmak için kaynak arayışımız sürüyor’’ dedi.