Valilik tarafından belirlenen Sakaryaspor Olağanüstü Kongre tarihine sayılı günler kala taraftarın gözü aday olan üç ismin projeleri ve sözlerinde oldu. Sakaryaspor başkan adaylarından Cumhur Genç ve ekibi de bugün Serdivan'da bir otelde basın toplantısı gerçekleştirerek merak edilen sorulara cevap verdi.

"İbrahim Nalbant sezonunda 5 milyon TL'yi masaya koyun demeciniz vardı. Sizde diğer adaylar gibi teminat mektubunuzu hazırlayacak mısınız?" sorusuna cevap veren Cumhur Genç, "Biz Sakaryaspor'u bir açık attırmaya çıkartmıyoruz. Ben şu rakamı veriyorum sen bu rakamı ver gibi. Biz sadece diyoruz ki "Bizim bütçemiz bizim bu sene Sakaryaspor'a para sorunu yaşatmayacak bir bütçemiz var. Ona bakarsak Sakaryaspor'un değeri 15 milyon TL'de değil satmaya kalkıyorsak. Sakaryaspor Türkiye'de büyük bir marka. Bugün İstanbul'da Ankara'da Türkiye'nin neresine giderseniz, Sakaryaspor markasını arkanıza aldığınız zaman büyük bir güç var önünüzde. Bu gücün değeri 15-20-50 milyon değil. Bu kulüp bu kadar ucuz bir yer değil." ifadelerini kullandı.

Cumhur Genç, "Sezon başı bırakıp şuan aday olmanız taraftarın tepkisini çekti. İşlerin istediğiniz gibi gitmemesi durumunda sezon sonu aday olacak mısınız?" sorusuna ise "Ben seçilirsem en az 5 sene başkan olacağımın tahadütünü veriyorum. Allah kaza bela vermezse. Bu kadarda net konuşuyorum. Ben bu sene bu kulübün ekonomik bağımsızlığı, bağımsız Sakaryaspor'u oluşturacağız. Beni bilen bilir, boş konuşmam vaatte vermem. En net cevabı da böyle vereyim." şeklinde cevap verdi.

"Dükkan 54'ün durumu ile alakalı olarak. Bir firmaya ihaleyle verilmesi üzerine neler söyleyeceksiniz?" sorusuna yanıt veren Cumhur Genç, "Geçen sene filmlerde gördüğümüz başıma gelmeyeceğini düşündüğümüz salgın olayı yaşadık. Ekonominin durduğu bir dönemde hayatın devam ettiği bir dönem vardı. Bizde bu dönemde kulübe kaynak yaratmak adına böyle bir yol seçtik. İhaleyi alan arkadaşımız geçen sayın Cevat Ekşi açıklama yaptığında kendisi de bir açıklama yaptı. Aldığım fiyata vermeye razıyım demişti. Biz bu sene gelirsek Dükkan54'ü geri alacağız. Bu sene ekonomimiz düzgün. Sağ olsun o süreçte bize de destek oldu kardeşimiz. Dükkan54'ü geri alıp kulübümüz bünyesinde, oradan da çıkıp daha iyi bir yerde işleteceğiz. Orası ufak kalıyor, daha iyi bir yerde yapacağız. Kafamızda da bir yer var." diye konuştu.