Enkocaeli'nin haberine göre; Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın,Yassıadada Play Off Finaline kalan Kocaelispor ve Sakaryaspor’un 19 takımdan oluşan TFF 1. Lige eleme sistemi olmadan yükselmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştü.

Büyükakın daha önceden de yaptığı açıklamada Kocaelispor ve Sakaryaspor’un el ele TFF 1. Lig’e çıkması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşeceğini söylemişti. Bugünkü il başkanları toplantısında Başkan Büyükakın konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan iki takımın Play Off mücadelesi vermeden TFF 1. Lig’e yükselmesine olumlu yaklaşmadı. Kocaeli ve Sakarya’nın taleplerine karşılık Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkan Büyükakın’a, “Kocaelispor ve Sakaryaspor’a TFF1. Lig Play Off Final maçında başarılar diliyorum. İyi oynayan kazansın” dedi.

GÜNDEMDEN DÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan bu gündeme böylece noktayı koymuş oldu. Kocaelispor ve Sakaryaspor taraftarları dün TFF binası önünde de ortak bir açıklama yapmış, her iki takımın da TFF 1. Lig’e alınarak takım sayısının 20’ye çıkmasını istemişti. Ancak TFF’nin ligleri yeniden 18 takıma düşürmek istemesi sebebiyle, Erdoğan’ın da konuya olumsuz yaklaşmasının ardından bu gündem geride kalmış oldu.

Yani 1. Lig’e ya Sakaryaspor yada Kocaelispor yükselecek.