TFF 2. Lig play-off final müsabakasında Sakaryaspor, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldiği Kocaelispor'a 4-0 mağlup oldu. Alınan bu skorla Kocaelispor TFF 1. Lig'e yükselirken, geçen senelerde olduğu gibi bu sene de 1. Lig hedefine ulaşamayan ve umutlarını bir dahaki seneye bırakan Sakaryaspor, beklenmedik bir yenilgiyle şehri ve taraftarlarını hüsrana boğdu.

Öte yandan play-off final maçı öncesinde Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Kocaelispor Kulüp Başkanı Engin Koyun, Sakaryaspor Kulüp Başkanı Cevat Ekşi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili M. Levent Bülbül, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan ve Serdivan İlçe Gençlik Spor İL Müdürü Şükrü Özkan halk54.com mikrofonlarına açıklamalarda bulundu. Dev final maçı öncesinde halk54.com'a konuşan Sakarya ve Kocaeli protokolü, "iyi olan kazansın" mesajı verdi.

Öte yandan maç öncesinde Sakaryaspor ve Kocaelispor taraftarları stada girerken coşku ve sakinlik hakimken, zaman zaman protokol listesinde ismi olmadan stada girmek isteyen kişiler ve görevliler arasında sözlü gerginlikler yaşandı.