Sakaryalı Genel Başkan Türker Aygündüz; yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi:

"Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ilk olarak Çin'de ortaya çıkan ve bir süredir farklı ülkelere yayılan koronavirüs salgınını 11 Mart 2020 tarihinde 'Pandemi' olarak belirlemiş ve tanımlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumların önlem ve uyarıları, bu konudaki talimatları, Dünya Gençlik Ve Spor Konfederasyonu olarak dikkatle takip edilmektedir. Bu noktada, DGSKON yönetim kurulu oluru ile Koronavirüsle Mücadele Komisyonu oluşturulmuştur. Konfederasyonumuzun ve üye Federasyonlarımızın, İl, ilçe, Temsilcilerimizin, Spor Kulüplerimizin, Dernek, Vakıf, olarak Bünyemizdeki üyelerimizin, yurtdışı, yurtiçi, Faaliyetlerimizi 3 Nisan 2020 Tarihli kararımız ile gerçekleştirilmesi planlanmış faaliyetlerimizi durdurulmuş; etkinlikler iptal edilmiştir. Ülkemizin pandemi günlerinde Hükümetimize, Koronavirüs mücadelesinde başarılı çalışmalar yapan ve Dünyanın takdirini kazanan başta T.C. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanımız ve Sağlık Çalışanlarımızı Gönül'den kutluyoruz.

Bizde Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu olarak Devletimize, Ülkemize, Çocuklarımıza, Gençlerimize pandemi günlerimizde destek vermeye çalışıyoruz.‬ COVID19 pandemisi ile mücadele, davranış ve tutum çalışan psikoloji olmadan başarı sağlanamaz. Bu nedenle, Sağlık Bakanımız Sayın Dr Fahrettin Koca, önderliğinde yürütülen mücadeleye destek için Ağustos ayı itibaren DGSKON olarak biz de sosyal medyada etkinliklerimize başladık. Sağlık Bakanımızın dediği gibi Dünya yoruldu. Sadece siz değil. Hayata sarılmaktan vazgeçmeyin. 'Bir Gün Mutlaka' salgının son günü olacak. İnsanlığın yaşadığı tüm salgınlar gibi bu salgın da son bulacak. Sosyal hayatınızı kontrollü yaşayın. COVID-19’la mücadele, hayat mücadelemizin vazgeçilmez parçası olsun.‬ Dünya'da ve ülkemizde baş gösteren, pandemi nedeniyle, halkımız ile el ele vererek, bu sıkıntıyı atlatmak üzere gelecek günlerin huzurunu sağlamak amacıyla, Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonumuz DMO Genel Müdürlüğü'nün verdiği destekle pandemi konusunda ülkemize, devletimize, halkımıza, destek ve katkı sağlamak üzere 81 ilimizdeki İl Başkanlıklarımız, Federasyonlarımız, Vakıf, Dernekler, ile Spor Camiasına, Spor kulüplerimize, ihtiyaçı olan halkımıza ücretsiz olarak görevlilerimiz tarafından maske dağıtımı yapmaktadırlar.

Bu güzel hizmetin, yapılmasında bizleri teşvik eden, ve daima yanımızda olan, başta Hazine ve Maliye Bakanlığımıza, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürümüz, Sayın Mücahit Özdemir'e, Devlet Malzeme Ofisi Satın Alma Daire Başkanımız, sayın Kürşat Tosun'a, üye federasyon Başkanlarımıza, il ve ilçe temsilcilerimize, DGSKON yönetim kurulu adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.‬ ‪Bu değerli hizmette ücretsiz olarak maske dağıtımında maskeleri hibe olarak veren devletimiz yetkililerine müteşekkiriz. DGSKON olarak devletimizin ve Halkımızın her zaman yanındayız. "Her Şeyin Başı, Sağlık" kamu yararına çalışmalarımız devam etmektedir. Sevgi ve Saygılarımızı sunarız. Sağlıcakla kalınız."