Dünyanın en büyük ve zorlu rallilerinden olan TransAnatolia, yerli ve yabancıların katılımıyla 2 bin 850 kilometrelik rota ile 15  Ağustos'ta İstanbul'dan start alacak. 16 Ağustos'ta Sakarya'nın yaylalarından geçecek olan TransAnatolia Rally Raid, 22 Ağustos'ta sona erecek.

80'e yakın yarışçı ile heyecan verecek ve nefesleri kesecek olan ralli yarışması, Kovid-19 nedeniyle seyircisiz yapılacak. Ancak yaylalarda yarışmacıların geçişlerini bireysel olarak sosyal mesafe kurallarına uyarak izlemek mümkün olacak. 7 gün sürecek macerada yarışçılar 16 Ağustos'ta ve 22 Ağustos'ta Sakarya'nın yaylalarından geçecek. 

İLK ETAP KUZU YAYLASI’NDA
41’i motosiklet, 31’i 4x4 otomobil, 4’ü SSV, 4’ü ATV’den oluşan 80 araç, 16 Ağustos sabahı Kemerburgaz Kent Ormanı’ndan verilecek start ile macera dolu yolculuğa çıkacaklar. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçecek ekipler, Bolu Abant, Haymana, Tuz Gölü rotası ile Karaman'a ulaşacaklar. Bolkar Dağları’ndaki zorlu etaplardan sonra ise benzer bir dönüş rotasıyla İstanbul Şile'de parkuru tamamlayacaklar.

DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER BİR ARADA
Şu ana kadar kayıt yaptıran sporcular arasında İngiltere, İtalya, Fransa ve Hollanda gibi ülkelerden motorsporları dünyasında çok iyi tanınan isimler yer alıyor. Bu isimlerden bazıları ise şöyle; motosiklet kategorisinde Dakar yarışçılarından Fransız Xavier De Soultrait, İtalyan Alessandro Botturi, 2019 TransAnatolia birincisi İtalyan Maurizio Gerini, Fransız Adrien Van Beveren, Fransız RedBull pilotu Camille Chapeliere ve 2 kez İtalya Şampiyonu olan Jacopo Cerutti.

TRANSANATAOLİA’YA 10.YILINDA SPONSORLARDAN TAM DESTEK
TransAnatolia’ya Spor Toto, Mitsubishi Motors, Anlas, Silverzone, İzeltaş, General Tire, Yiğit Akü, Reeder ve Fikirmedya sponsor olarak tam destek veriyorlar.

TransAnatolia:  2010 yılında kurulan TransAnatolia Rally Raid, Türkiye'de her yıl düzenlenen bir ralli. Yarışta enduro sınıfı arazi motorsikletleri, 4x4 otomobil, kamyon, ATV, SSV ve Buggy adı verilen çöl yarışları için geliştirilmiş özel yarış araçları, ayrı klasmanlarda ve yol dışı etaplarda yarışmaktadır. TransAnatolia kısa sayılabilecek bir süre içinde dünyanın en iyi ralli raid yarışlarından biri olarak anılmaya başlandı. TransAnatolia dünya standartlarında yol notları sunmaktadır. Ayrıca yarışmacılar kesintisiz bir şekilde çalışmakta olan uydu takip sistemiyle izlenmektedir. Uydu takibiyle birlikte çeşitli aktif ve pasif güvenlik tedbirleri mümkün olan en üst düzeyde sağlanmaktadır.