Sosyal mesafe ve maske kullanmanın zorunlu olduğu Eskrim branşı salgın döneminde en çok tercih edilen spor dalları arasında yer aldı. 

Türkiye Eskrim Federasyonu da Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde Açık turnuva düzenledi. Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’un görev gelmesiyle, Türkiye’de adından sıkça söz ettiren İlimizde Böylesine önemli bir turnuvaya ev sahipliği yaptı. 

Sakarya'da geçtiğimiz hafta sonu (17-18 Ekim 2020), Türkiye Eskrim Federasyonu (TEF) 2020-2021 Turnuva Sezonunun ilk organizasyonlarından biri olarak düzenlenen ‘U12-U14 Epe Açık Turnuva' 2 gün süren karşılaşmaların ardından son buldu. 

Serdivan Spor Salonu'nda oynanan maçlar sonucunda; ‘U12 Kızlar/Erkekler Epe' kategorilerinde Yankı Ergünay (İstanbul ferdi) ve Onur Saraçoğlu (Ayberk Eskrim SK), ‘U14 Kızlar/Erkekler'de ise Alfa Eskrim SK sporcuları Nilahsen Erten ile Mert Ahmet Koç altın madalya kazanan isimler oldu.

Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Sakarya İllerinden ‘12 ve 14 yaş altı' toplam 108 sporcuyu pistlerde buluşturan turnuvada eskrimciler, Kovid-19 tedbirlerine uyarak iki gün boyunca kürsü mücadelesi verdi.  

Dereceye giren sporcular madalyalarını Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Özgür Aygün, Sakarya Eskrim İl Temsilcisi Tekin Aydemir ve Müsabaka Gözlemcisi Milli Hakem İbrahim Bacak'ın elinden aldı.

17-18 EKİM GENEL MADALYA SONUÇLARI

U12 KIZLAR EPE

1-Yankı Ergünay (İstanbul Ferdi)

2-Damla Akgün (TED SK)

3-Melis Kartal (İstanbul Ferdi)

3-Nil Aksan (İstanbul Ferdi)

U12 ERKEKLER EPE

1-Onur Saraçoğlu (Ayberk Eskrim SK)

2-Mehmet Bertuğ Çeçen (Çankaya Eskrim SK)

3-Can İbrahimoğlu (Çankaya Eskrim SK)

3-Sarp Araydın (Çankaya Eskrim SK)

U14 KIZLAR EPE

1-Nilahsen Erten (Alfa Eskrim SK)

2-Dalya Kıyıcı (TED SK)

3-Yasemin Toktaş (Alfa Eskrim SK)

3-Parla Nil Danışoğlu (BFM SK)

U14 ERKEKLER EPE

1-Mert Ahmet Koç (Alfa Eskrim SK)

2-Alaz Güney Karakaş (TED SK)

3-Telat Ulaş Ergün (İzmir Ferdi)

3-Ahmet Atilla Yavaş (İzmir Ferdi)