Pandemi döneminde maske-mesafe-temizlik kurallarına uygun olarak küçük gruplarla sürdürülen projeyi Sakarya Gençlik Merkezi ve Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği birlikte yürütüyor.

Bu hafta Gençlik Merkezinde dost ve kardeş ülke Azerbaycan sunumu yapılacak. Azerbaycan Türkü gençler Azerbaycan’ı tüm yönleriyle Sakaryalı gençlere anlatacaklar. Hem güncel konuları ele alacak olan gençler hem de tarihimizin kilit noktalarına dokunarak unutulmaz bağımızı pekiştirecekler.

Perşembe günleri ‘Belgesel Günleri’ programıyla eşgüdümlü hareket ediliyor ve programda ekseriyetle katılımcı gençler tarafından tasarlanıyor. Özellikle Gençlik Merkezlerinde yapılan programlarda gençler katılımcı olmakla kalmıyor, kendileri de hem tasarlıyor hem de inşa ediyor.

Sakarya Gençlik Merkezi Müdürü Ali Okur: “Pandemi döneminde maske-mesafe-temizlik kurallarına uygun olarak gerçekleştirilebilecek faaliyetleri tasarlarken aklımıza ilk gelen programlardan biri olan ‘Sakaryalı Gençler Dünyayı Tanıyor Projesi’ gençlerimizin yoğun ilgisine maruz kaldı. Oldukça önemli çıktıları olduğuna inandığımız bu programı, önümüzdeki haftalarda da aralıksız olarak devam ettirmek niyetindeyiz. Ayrıca bu hafta gençlerimizin de yoğun talebi neticesinde Azerbaycan sunumuna karar verdik. Dost ve kardeş ülke Azerbaycan sunumunu heyecanla bekliyoruz. Tüm gençlerimizi de programımıza bekliyoruz” dedi.