Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, şehrin doğusundan batısına olmak üzere tüm ilçelerde ihtiyaç duyulan yeni tesisleri şehrimize kazandırıyor. Sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çeviren ve kendi imkânları ile kurum personelleri tarafından; il merkezinde ve ilçelerde bulunan spor tesisleri ve yurtların yanı sıra, mevcut gençlik merkezlerinin, bakım ve onarımını yaparak, başta yaşayan stat olmak üzere tüm il ve ilçelerde bulunan spor tesislerini, 365 gün 7/24 olmak üzere hizmete hazır hale getirildi.

Tesisleşme alanında Pandemiyi en iyi şekilde değerlendiren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yaptıkları iyileştirmelere ek olarak yatırımlarına devam etmenin yanı sıra, bir yandan da tüm ilçelerin ihtiyaçlarına göre modern spor tesisleri kazandırıyor. Yürütülen faaliyetler arasında oldukça dikkat çekmekte olan ‘Yaşayan Stat’ projesi, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy tarafından “Yeni Sakarya Stadyumu’nun, yılda 22 gün sadece futbola değil, 365 gün tüm spor branşlarına hizmet verebilmesi için "Yaşayan Stadyum" projesi çalışmaları tamamlandı. Proje kapsamında Yeni Sakarya Stadyumunun iç kısmına toplam 3 bin 260 metrekarelik kapalı alanda 12 derslikli, kütüphane, kantin, fitness salonu, giyinme odası, duşlar, spor alanları, 344 öğrenci ve 25 öğretmen kapasiteli ,olarak hazırlanan Spor Lisesi, Türkiye’nin en uzun Kapalı Atletizm Pisti, 22 adet Müsabaka ve antrenman salonları (Atletizm, Bisiklet, Boks, Eskrim, Judo, Güreş, Halter, Karate, Kick Boks, Taekwon-Do ) tüm engelli sporcuların faydalanabileceği spor alanları, Gençlik Merkezi, Adapazarı Gençlik ve İlçe Spor Müdürlüğü yapılırken, stat dışına ise Futbol Sahası ve iki halı saha, bir tenis kortu, voleybol salonu, basketbol salonu, bocce sahası, yürüyüş parkuru, piknik alanları, kaykay (Ekstrem sporlar) olmak üzere toplamda kırk bir tesis vatandaşların hizmetine girdi.” ifadeleriyle anlatıldı.

Normalleşme süreci öncesi yapılan tüm bu çalışmalar ile Sakarya gerek ulusal gerekse uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmaya hazır durumdadır. “Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy “Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün imkân ve olanaklarıyla il genelinde başlattığımız bakım onarım çalışmalarının yanı sıra şehrin dört bir tarafını tesislerle donattık. Tüm ilçelerde ihtiyaçlara göre antrenman salonlarının sayısını 73’e çıkarttık. Sentetik futbol sahaları ve spor salonları yaptık. Pandemi öncesi iki olan Gençlik Merkezi sayımızı iki den 9’a çıkartarak, Hendek ilçesine Türkiye’nin en fonksiyonel Gençlik Merkezi olan, içinde yüzme havuzu,sinema salonu, spor salonları, Kitap kahve, has oda,atölye odalarının bulunduğu Hendek Gençlik Merkezini kazandırdık. Erenler’e içinde yüzme havuzu bulunan, Erenler Gençlik Merkezi, Taraklı’ya da Taraklının tarihi dokusuyla örtüşen Taraklı Gençlik Merkezimizi gençlerimizin hizmetine sunmaya hazırlanıyoruz.

Serdivan,Sakarya,Kaynarca,Pamukova,Kocaali,Adapazarı Gençlik merkezlerimiz halen aktif olarak faaliyet göstermekte, Ayrıca Gençlik Kamplarımızdan “Pamukova Bakacak Kampı” Pamukova ilçesinde bulunan Kamp Eğitim Merkezinde; Glamping ve Camping, yüz kişilik konaklama alanı, iki adet Mini golf sahası, Basketbol, Plaj Voleybol ve Plaj Futbol Sahaları, Macera ve yürüyüş parkurları, Bocce sahası ve diğer etkinlik aktivitelerinin gerçekleştiği, Gençlik Kamp Alanları bulunuyor. “Arifiye Atış Poligonu” Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün imkân ve gayretleriyle Arifiye İlçesinde gençlere yönelik sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde daha aktif olması amacı ile Gençlik Kamp Merkezi ve Trap atış alanı yenilendi. Kamp alanında; Geleneksel Okçuluk, Bisiklet, Mini Golf, Futbol, Voleybol, Matrak, Treaking Grup Oyunları ve Köyvivor Parkuru, Sokak Oyunları, Halat Çekme parkurları yapıldı.

Yüzme havuzu sayımızı, birden dörde çıkartttık. Toplam 16 ilçemize yapılması planlanan tenis kortlarının büyük bir kısmını tamamlayarak, 2021 yılında Pandemi sonrasına hazır hale getirdik. Yapımı devam eden spor tesislerinde ivedilikle bitmesi için çalışmalarımız devam ediyor.” dedi. Tüm

şehre hitap eden bu faaliyetlerin oldukça dikkat çektiği kapsamlı projenin, her yaştan vatandaşları ve özellikle engelli vatandaşları gözeterek yapılması bu projeyi daha değerli hale getirirken, tüm spor branşlarını içinde barındırılması da projenin ne kadar özenle yürütüldüğünün bir göstergesidir. İlçelerde yapılan ve halen devam eden çalışmalara değinilecek olursa; “Karapürçek Sentetik Saha” dört kulüpten beş yüze yakın lisanslı sporcunun yer aldığı Karapürçek’te, Ahmetler Mahallesine Sentetik Çim Zeminli Futbol Sahası yapıldı. Sentetik Çim Zeminli Futbol Sahası, atletizm pisti, sentetik antrenman futbol sahası, giyinme odaları, hakem ve oyuncu odaları, sentetik çim yüzeyli futbol sahası olarak sporseverler ve Amatör Spor Kulüpleri için hizmete soktuk. “Söğütlü Spor Salonu” 300 kişi kapasiteli spor salonunda sona gelindi ve sezon için son rötuşları yapılmaya başlandı. “Geyve Bireysel Antrenman Salonu” Daha önce faal durumda olan salon yenileme işlemleri sonucu daha modern bir antrenman salonu görünümüne kavuşarak sporcularımızın hizmetine sunuldu. “Taraklı Spor Salonu” Salon zeminleri yenilerek salon içine de antrenman salonları yapıldı. “Serdivan Spor Salonu” Serdivan Spor Salonu Bahçesine Okçuluk Çadırı ve Tenis Kortu Yapıldı. Geleneksel Okçuluk Çadır Salonu bu yıl hizmete açıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından 2013 Yılında Hizmete sunulan Sakarya Serdivan Spor Salonunda Basketbol, TOHM (Branş antrenmanları), Judo, Halter, Okçuluk, Eskrim, Fitness, Geleneksel Okçuluk, Wushu, Atıcılık, Karate, Pilates, ve Satranç branşlarında antrenmanlar yapılmaktadır. Tüm cep salonların bakım onarım ve tadilat çalışmaların sonrası yenilen yüzleri ile pandemi kurallarına uygun, antrenman yapılacak şekilde sporcularımızın hizmetine hazır hale getirdik.. “Akyazı Spor Salonu” Güreş salonu ve çok amaçlı olarak kullanılan kick boks, karate ve judo salonu tavanı izolasyon malzemesi ile kaplandı.Anrenman salonları bakım onarımları tamamlandı. Güreş Salonu ısıtma sistemi yenilendi “Karasu Spor Salonu” Salon zeminleri yenilerek cep antrenman salonları yapıldı. Korona virüs salgını sonrasında ülke genelinde tüm sportif branşlarda müsabakalara ve idmanlara ara verilirken, bu süreçte il genelinde ki spor tesislerinin bakım ve onarımını gerçekleştiren Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Karasu ilçesinde ki çakışmaları tamamlandı. İl Müdürlüğü’nün imkân ve kabiliyetleri ile bakımı ve onarımları yapılan Karasu Spor Salonu Pandemi sonrası müsabakalara ve antrenmanlara hazır hale getirilirken, ilçe futbol stadında da tüm yenileme ve onarım çalışmaları tamamlanarak Karasu stadı da futbol maçları oynanmasına müsait duruma getirildi. “Erenler Sentetik Saha” Şehrin ilk sentetik sahasını Erenler’de hayata geçirerek ikinci yeni Sentetik Zeminli Futbol Sahası, Amatör Spor Kulüplerimizin hizmetine sunuldu. Çalışma kapsamında ayrıca 480 kişilik tribün ile yeni giyinme odaları inşa edilerek kullanıma aktif hale getirildi. “Kocaali” İlçe stadı yanına 1 adet tenis kortu yapıldı. İlçe Spor Müdürlüğü binası bakım onarıma alındı ve sporcularımız için hazır hale getirildi. “Sakarya Yüzme Havuzu” havuz bahçesine iki adet tenis kortu kazandırıldı. Havuz yenilerek antrenmanlar için hazır hale getirildi. “Hendek Yeni Spor Salonu” Tribünlerdeki merdivenlerin tamiri ve tribünlerin bakım onarımları yapıldı. Karate antrenman salonu, Boks ve Kick Boks Antrenman salonu oluşturuldu. “Hendek Güreş Eğitim Merkezi” dört katlı olan Hendek Güreş Eğitim Merkezinde güreş salonunun yanı sıra, bilardo, masa tenisi, satranç, kütüphane, bilgisayar ve internet salonu, yatakhane, yemekhane, kütüphane, etüt merkezi, toplantı salonu, antrenman salonları, sauna bulunmaktadır. “Sapanca Spor Salonu ve Stadı” Elektrik sistemleri arızaları giderilerek spor solanı ve şehir stadı bakım onarım ve yenileme işlemleri yapılarak antrenman ve müsabakalara hazır hale getirildi.”Arifiye” Süleyman Edip Balkır Spor salonu bakım onarım çalışmaları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ustaları tarafından salonun tüm cep salonları, antrenman salonları giyinme odaları dış cephe ve çatı bakım onarım çalışmaları tamamlanarak sezona hazır hale getirildi.

“Geyve” 89 dönüm üzerine yapılacak olan, yeni şehir stadı ihalesi Mayıs ayısonunda gerçekleşecek ve şehre yeni bir Spor Kompleksi kazandırılacak. “Pamukova” 5 dönümlük Pamukova Belediyesine ait arazi üzerine 500 kişilik çok amaçlı spor salonu, Yenice ve Cumhuriyet mahallelerine mini futbol sahası, mevcut stadın yanına sentetik futbol sahası ,giyinme odaları ,250 kişilik tribün için çalışmalara başlandı.

“Lütfü Yaman Salonu” Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ustaları tarafından bakım onarıma alınan salonda giyinme odaları, antrenman salonları, duş ve wc ler iç ve dış cephe tamamiyle yenilerek hizmete sunuldu.”Yenikent Spor Kompleksi” 20 dönümlük alan içinde, spor salonu, bocce, futbol sahası, basketbol sahası, tenis kortu, voleybol sahasının yanı sıra yürüyüş parkurlarıda yapılarak komleks baştan aşağı yenilerek halkın hizmetine sunuldu.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy “Fiziksel ve zihinsel sağlığın temel bileşeni olan sporun, birçok branşı ve tesisi, şehrimizin her yerinde tüm vatandaşlarımıza hitap edecek şekilde ihtiyaçların belirlenmesi ve yürütülen bu kapsamlı çalışmalar, günümüz modern çağına uygun şekilde Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmiştir. 2021 yılı içerisinde, Sakarya’nın spor adına alt yapısını 2050 yılına kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacak derecede mesafe almış olacağız.” dedi.