Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kapalı olan İl Spor Merkezleri ve İl Engelli Spor Merkezlerinin 17 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla açılacağının müjdesini vermişti.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun müjdesinin ardından , Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’da Yaşayan Stat Porjesi kapsamında Yeni Sakarya Stadyumunda açılan Cep salonlar ve diğer tesisleri tüm engelli sporculara açtı.  Sakarya Ampute Engelliler Spor Kulübü Başkanı Sinan Panta, Yöneticiler, Ahmet Çakar, Süleyman Özkan ve Tarık Arslan ve Ampute Engelli Sporcularla birlikte Yeni Sakarya Stadyumuna gelerek hem cep salonları yerinde incelediler, hem de sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyarak spor yapmanın keyfini çıkarttılar. 

Sakarya Ampute Engelliler Spor Kulübü Başkanı Sinan Panta ; “ Kulübüm ve sporcularım adına Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Arif Özsoy’a teşekkür ediyorum. Engelli gülerse, herkes güler. Unutmayalım her birey bir engelli adayıdır. Bizler bir olup birbirimize sahip çıkacağız. “ dedi.

Sakarya Ampute Engelliler Spor Kulübü yöneticileri ve sporcuları da  Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Arif Özsoy ve Adapazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nurcan Tabakoğlu’na da kendisine göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ettiler. 

İl Spor  Merkezileri ile İl Engelli Spor Merkezleri hakkında açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın en büyük projelerinden olan İl Spor Merkezleri ve İl Engelli Spor Merkezlerimiz pandemi nedeniyle bir müddet kapalıydı. Daha gün önce halı sahalar, Bakanlıklarımızın belirlediği tedbirler çerçevesinde açıldı. Sporcularımızın ve tüm vatandaşlarımızın sağlığı için tüm tesislerimizde hijyen kurallarına uyuyoruz. Tesislerimizi belirli aralıklarla dezenfekte ediyoruz. Vatandaşlarımızda bu süreçte sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallara uydukları takdirde daha güvenli bir şekilde spor  yapmanın keyfini çıkartırlar. Tesislerimiz tüm halkımıza açık.  Yaşayan Stat kapsamında engelliler için Engelli Eğitim Merkezi yaptık. Engelli bireylere de spor yaptırıyoruz. “şeklinde konuştu.