Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy yine dev projelere imza atarken, Sakarya Ağustos ayında 3 Türkiye Şampiyonası, 1 Milli Takım Kampı, Deneyap Türkiye Sınavına ev sahipliği yaptı.

İl Spor Merkezleri açıldı. Turnuvalar, Spor Faaliyetleri, Antrenmanlar, Gençlik Etkinlikleri ise tüm hızıyla devam ediyor. 
 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, "Ağustos ayında kurum olarak düzenlediğimiz, Gençlik , Spor ve Yurt Hizmetleri faaliyetlerini başarı ile tamamladık.  Pandemi süreci dolayısıyla , sağlık kuralları , sosyal mesafe ve temizliğe önem vererek faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Tüm tesislerimizi belirli aralıklarla dezenfekte ediyoruz. Yaşan stat projesin kapsamında salonlarımızın çoğunu hizmete açtık. Spor Lisesi ve diğer büyük salon ve tesisleri için çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye Deneyap Sınavına başarıyla ev sahipliği yaptık.İ l Spor Merkezleri ve Engelliler Spor Merkezlerini açtık. U23 Kürek Milli Takımına ev sahipliği yaptık. Poyrazlarda Oryantiring, Sapanca’da Kürek, Serdivan'da ise Karate Türkiye Şampiyonalarına ev sahipliği yaptık. Yurtlarımızı ise her an her türlü olumsuzluğa karşı hazır bekletiyoruz” dedi.

İŞTE GENÇLİK VE SPOR'UN AĞUSTOS AYINDA YAPTIĞI ÇALIŞMALAR

Kurban Bayramı kutlandı ( 1 Ağustos 2020) 
Pandemi nedeniyle Kurban Bayramı’mızı biraz buruk kutladık. Türk Diyanet Vakfı ile ortaklaşa yapılan kurban kesimiyle Yurtlarımızda kalan misafirlerimize ve diğer yardıma muhtaç öğrencilerimizin ailelerine kurbandan pay verdik.

Karasu’da Trap Atışı Düzenlendi (2 Ağustos 2020) 
İl Müdürlüğümüz ile Karasu Avcılar, Atıcılar ve Balıkçılar Derneğinin ortaklaşa düzenlediği ve bu yıl 6.’sı yapılan Karasu Trap, Tek Kurşun ve Tabanca atışları turnuvası sona erdi. İlimizin yanı sıra Ankara, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bolu, Düzce ve Samsun İllerinden toplam 182 sporcu katıldı. 

Dev Projenin Hazırlık Aşaması Bitti (4 Ağustos 2020 ) 
Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı Yeni Sakarya Stadyumu içerisine yapılması planlanan Spor Lisesi ve çevresine yapılacak Spor Alanları ile ilgili projelendirme aşamasında sona gelindi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yeni Sakarya Stadyumu içinde bulunan atıl alanların değerlendirilmesi amacı ile başlayan '' Yaşayan Stadyum '' projesi kapsamında kritik bir eşik daha aşıldı. Spor Lisesi ve Stadyum etrafına yapılacak olan Spor Salonları ve diğer alanlarla ilgili projeler tamamlandı. Bayram tatili boyunca İl Müdürlüğümüz Mühendisleri tarafından incelenen proje Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Mühendislerinin onayının ardından ihaleye çıkacak.

Şampiyonalar İçin Tüm Önlemler alındı (6 Ağustos 2020) 
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Türkiye Motosiklet Federasyonu desteğiyle düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek, dünyanın ise en büyük ve zorlu yarışlarından biri olan TransAnatolia Rally Raid, TransAnatolia bu yıl 15-22 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yarışması öncesi hazırlık toplantısı İl Müdürlüğümüz Toplantı Odasında ortak paydaşlarımızla birlikte toplantı yaparak, şampiyonanın Sakarya etabının sorunsuz tamamlanması için gerekli tedbirleri aldık.

Gençlik Merkezi Takımımız İkinci Oldu (7-9 Ağustos 2020) 
Sapanca Gölü Kırkpınar Kürek Parkurunda düzenlenen Gençler Türkiye Kupası Kürek Yarışlarına 30 Kulüpten, 400'e yakın sporcu katıldı. Sakarya’dan 17 sporcunun katıldığı Gençler Türkiye Kürek Kupası yarışlarında , Sakarya Gençlik Merkezi Kulübü olarak Küçük Kızlar Kategorisinde takım halinde Türkiye ikincisi oldu. Küçük Kızlar kategorisinde Sakarya Gençlik Merkezi Sporcusu Nisan İpar Türkiye ikincisi oldu.

Poyrazlar İçin Uluslararası Hamle başladı (8-9 Ağustos 2020) 
Türkiye Oryantiring Federasyonu , Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Müdürlüğümüzün Poyrazlar Gölü Tabiat Parkında ortaklaşa düzenlediği Oryantiring Milli Takım Seçmesi ve Türkiye Bisikletle Oryantiring Şampiyonasına 36 kulüpten, 110 sporcunun katıldı. Poyrazlar Gölü Tabiat Parkındaki Parkura hayran kalan Federasyon Yetkilileri ile ortak çalışma yaparak Ulusal ve Uluslararası Şampiyonaların İlimizde yapılması için ön protokol yaptık.

Sakarya Milli Takım Kampına Ev sahipliği yapıyor (11 Ağustos -04 Eylül 2020)
5-6 Eylül 2020 tarihlerinde Almanya’nın Duisburg kentinde yapılacak U23 Avrupa Şampiyonası’na katılacak U23 Kürek Milli Takımı sporcuları, İl Müdürlüğümüze bağlı Serdivan Kürek-Kano Tesisleri Kampa girdi. 4 Eylül 2020 Tarihine kadar İlimizde kamp yapacak olan Kürek Milli Takımında Mervenur Uslu, Şefik Çakmak ve Ebru Akınal sporcu olarak , Gökmen Kaya ise antrenör olarak başarı arıyor.

Özel Spor Tesisleri Denetlendi (13 Ağustos 2020) 
İl Müdürlüğü olarak tüm tesislerimizi dezenfekte ederken, sağlık  ve temizlik kurallarına harfiyen uymaya dikkat ediyoruz. Bakanlığımıza bağlı tesisler dışında Covid-19 tedbirleri kapsamında Özel Spor Tesislerini denetlemeye devam ediyoruz.

Kum Maratonu ve Kısa Mesafe Koşusu düzenlendi (15 Ağustos 2020) 
Karasu Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz Karasu Kum Maratonu ve Kısa Mesafe Koşusuna 83 sporcu katıldı. 11 ayrı 
kategoride düzenlediğimiz yarışlar nefesleri kesti. 

Tüm Türkiye’nin Gözü Kulağı Bu Sınavdaydı (15-16 Ağustos 2020)
Cumhurbaşkanlığı’nın 100 Günlük İcraat Programı’nda yer alan Deneyap Projesi’nde yer almak isteyen öğrenciler, İlimizde uygulamalı sınava girdi. Sakarya’da geleceğin teknoloji yıldızı olmayı hedefleyen 305 öğrenci, Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi kapsamında hünerlerini sergiledi. Serdivan Spor Salonuna yapılan Sınavın açılışına , TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal katılarak öğrencilere başarılar diledi. 

İl Spor Merkezleri ve İl Engelliler Spor Merkezleri açıldı (17 Ağustos 2020) 
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kapalı olan İl Spor Merkezleri ve İl Engelli Spor Merkezlerini, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun talimatlarıyla , 17 Ağustos itibarıyla hizmete açtık. 

Gençlik ve Spor var , Engel Yok (22 Ağustos 2020)
İl Spor Merkezleri ve İl Engelli Spor Merkezlerinin açılmasının ardından Engelli kardeşlerimizi , Yaşayan Stadda ağırladık. Cep Salonları gezen Engelli Sporcular, sosyal mesafeye uyarak birlikte faklı spor branşları yapmanın keyfini çıkarttılar.

Serdivan Spor Salonu Bahçesine Yüzme Havuzu ve Tenis Kortları Yapılıyor (26 Ağustos 2020) 
İl Müdürlüğümüz tarafından Serdivan Spor Salonu bahçesine 1 adet Tenis antrenman kortu ve 2 adet Uluslarası Müsabakalara uygun tenis kortu ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yapımı için ilk kepçeyi vurduk.

Erenler Futbola Hazır (26 Ağustos 2020)
İl Müdürlüğümüz tarafından Erenler Atatürk Stadyumunda bakım onarım ve yenileme çalışmalarımızda sona gelindi. Sakarya Amatör Futbolun neredeyse tüm yükünü çenek Erenler Atatürk Stadındaki 1 Nolu Saha 2010 Yılında Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sentetik Zemine çevrilmişti. Yine 1984 yılında Sakarya Amatörüne hizmet olarak sunulan Erenler’deki 2 Nolu Doğal Çim Sahada Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce bu yıl Sentetik Çim Zeminli sahaya dönüştürdük. İl Müdürlüğünce Erenler 1 Nolu Sahanın tribünü yeniledik. 2 Nolu Sahaya 500 kişilik yeni bir tribün yaparak hizmete açtık.

Sakarya En Yüksek Katılımlı Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yaptı (27-30 Ağustos 2020) 
Normalleşme döneminin ardından düzenlenen ikinci karate müsabakası olan Türkiye Kulüpler Karate Şampiyonası’nda sona erdi. İlimizin ev sahipliğinde 27-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen şampiyona, fiziksel temas gerektirmeyen Kata dalında düzenlendi. 4 gün süren müsabakalarda 50 İlden 711 bayan, 1033 erkek olmak üzere toplam 1744 sporcu tatamide mücadele etti.

Ağustos Ayını Rekorla Kapattık (29 Ağustos 2020)
Türk atletizminin zirve organizasyonu Turkcell Süper Lig, Bursa’daki finalle sonuçlandı. Milli sporcu Umut Uysal, Aykut Ay’a ait olan U20 Türkiye Rekorunu 10.43’lük derecesi ile kırdı. 

TÜGVA ağırlandı (01-31 Ağustos 2020)
Ağustos içerisinde İl Müdürümüz Arif Özsoy, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Üniversite Koordinatörü Beytullah Çiçen ve TÜGVA Sakarya İl Temsilcisi Murat Selim Deveci ile Sakarya İl Yönetiminin ağırladı. Eskrim İl Temsilcisi Tekin Aydemir’i,  SASKF Başkanı Yaşar Zımba, Futbol İl Temsilcisi Tezcan Demir ve SASKF Yönetim Kurulu Üyelerini ağırladı.
 
Yaşayan Stadın İhale İçeri açıklandı (25 Ağustos 2020)
Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Yaşayan Stat projesi kapsamında yapılacak olan Sporcu Eğitim Merkezi ihalesinin içeriği açıklandı.

Antrenörlerle değerlendirme toplantısı (25 Ağustos 2020)
Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy , İl Müdürlüğüne bağlı Antrenörlerle değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda , Pandemi sürecinde antrenmanların sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için alınması gereken tedbirleri ve salgınla mücadelenin genel prensipleri olan maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat edilmesi hususunda önlemler açıklandı.

Görevde Yükselme Sınavı Sonuçları açıklandı (26 Ağustos 2020) 
Bakanlığımızda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesi kapsamında görev yapan personele yönelik olarak 25 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilen Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği yazılı sınav sonuçları açıklandı. 

Zafer Bayramında Turnuva Düzenlendi
30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliği kapsamında Halter, Geleneksel Okçuluk, Eskrim ve Bisiklet branşlarında turnuva düzenledik.  

Ağustos Ayında Yapılan Antrenmanlar 
Atatürk Spor Kompleksi ve Serdivan Spor Salonunda başta olmak üzere, Sakarya Yüzme Havuzu ve diğer tesislerimizde pandemi kurallarına uygun olarak bireysel antrenmanlara başladık.