Cemil Bayrak hoca Hendeklidir ve spor camiasında tanımayan yoktur.
Hendekspor'un da 1 numaralı üyesidir. Kendisi bize anlattıklarında ( hocam bunları ileriki dönemlerde yazabilir miyim?) dediğimde 'yazabilirsin diyerek söylediklerinin arkasında durduğunu ifade etti.

Sakaryadan Haber editörü Ahmet Köse, Yenigün Gazetesi Hendek Muhabiri Hasan Öztürk'ünde bulunduğu bir ortamda bu söylemleri dile getiren Cemil hoca; " Arkadaşlar Hendek'in ilk kez profosyonel olduğu yazılıp çiziliyor ki bu doğru değil. Yıl 1984 yılı. Hendekde Esnafspor şampiyon olduğunda o dönem Futbol federasyonu bir statü belirleyerek; ( Nüfusu 200 binin üzerinde olan illerde şampiyon olan takım Üçüncü ligde oynar) demişti.
 Hendek o tarihte Ali Duyar başkanlığında şampiyon olmuş ve üçüncü ligde oynama hakkı kazanmıştı. Dönemim Belediye Başkanı Merhem Zeki Cömert, ilçede o dönem 3 amatör takım vardı.

Esnafspor, Mahmutbeyspor ve Tepecik İdman Yurdu. Zeki Cömert üç kulüp yöneticilerini topladı ve onlara; " Arkadaşlar üçüncü ligde Hendekspor olarak oynayalım. Bunun için üç amatör takımı birleştirip Hendekspor oluşturalım. Diğer takımlarda Hendek sporun pilot takımı olsun" dediğinde Tepecik İdman Yurdu temsilcileri buna karşı çıktı. Bunun üzerinde dönemin Belediye Başkanı Zeki Cömert;" Mademki birlikteliği kabul etmiyorsunuz bende sizin arkanızda durmam" diye cevap verdi. Bunun üzerinde şampiyon olan Hendek Esnafspor üçüncü ligde oynamadı ve onun yerine ikinci olan Akyazıspor üçüncü ligde oynadı" diye anlattı.

Demek ki neymiş Hendekli geçmişi çabuk unutmuş, birilerini kahraman yapmaya soyunmuş oysa gerçekler ortada.
Kaldı ki Cemil hoca aynı ortamdaki konuşmasında kendisinin Hendeksporun kurucu üyesi ve 1 numaralı üyesi olduğu halde Hendekspor'un kongresinin kendisine bildirilmediğinin altını önemle çizerek, bütçesi bile belli olmayan takım olur mu? Bakkal dükkanı mı işletiyorsunuz?" diyerek yaşananlara tepkisini ortaya koymuştu. Bunu bilgi notu olarak yazma gereği duydum.

Kamuoyunun BİLGİSİNE...