Sporun ve sporcunun başkenti Hendek, 19 il ve 72 kulüpten 470 sporcunun katılımıyla düzenlenen Ümit Genç ve U21 İller Arası Karate Turnuvasına ev sahipliği yapıyor. Hendek Belediyesi ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği turnuva Hendek Yeni Kapalı Spor Salonunda bu sabah start aldı. Gün boyu devam eden turnuvalar kıran kıran mücadelelere sahne olurken tribünleri dolduran sporseverler heyecan dolu anlar yaşadı

Hendek Belediyesi Karate Kulübü sporcuları ve tüm sporcular düzenlenen protokol töreninde tribünleri selamlarken, mücadelelere derece alan sporculara protokolün katılımıyla madalyaları takdim edildi. Törene Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Akıcı, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Mehmet Kör ve sporseverler katıldı.

Törende sporcuları ve kulüpleri kutlayarak başarı dileklerini ileten Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “ Ülkemizin birbirinden değerli kıymetli sporcularını bugün Hendek’te ağırlıyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Hendek sporun her alanında birbirinden değerli başarıları elde eden şampiyonların yuvasıdır. Türk Karate Camiası ülkemizi her alanda şerefle temsil eden, elde ettiği başarılarıyla göğsümüzü kabartan bir camiadır” diye konuştu.

Babaoğlu, “Karatecilerimiz bugün burada kıyasıya bir mücadele sergiliyor. Uluslararası alanda daha büyük başarıların habercisi olan bu turnuvalarda gençlerimizin mücadele hırsı hepimizi mutlu ediyor. Sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz. Turnuvamız yarında devam edecek. Tüm halkımızı bu salona davet ediyor, sporcularımıza bir kez daha başarılar diliyorum. Bu turnuvada emeği geçen herkese ve tribünleri dolduran sporseverlerimize de teşekkür ediyorum” dedi

 Turnuvaya katılan karate kulüpleri, sporcular ve onların aileleri Başkan Turgut Babaoğlu’na bu büyük organizasyon nedeniyle teşekkür etti. 30 kategoriden oluşacağı açıklanan turnuvada, genç sporculara madalyaları Başkan Babaoğlu ve protokol tarafından takdim edildi. Ardından mücadelelere devam edilirken, turnuva 5 Aralık Pazar günü Hendek Yeni Kapalı Spor salonunda devam edecek.