Bu sezon Sakaryaspor'da ikinci kez göreve gelen 61 yaşındaki teknik direktör İsmail Ertekin ile Sakaryaspor yollarını ayırdı. Sezona istediği gibi bir giriş yapamayan tecrübeli teknik direktör yönetimindeki Sakaryaspor, 9 maçta 3 galibiyet 4 beraberlik ile 13 puan toplayabildi. 

Sakaryaspor'un ligin 7.haftasında oynanan ve sahasında 2-2 berabere kaldığı Sivas Belediyespor maçının ardından yönetime sözlü olarak görevden ayrılmak istediğini belirten İsmail Ertekin, yönetim tarafından Karacabey Belediyespor maçına kadar beklenmesi istenmişti. Karacabey Belediyespor karşısında alınan galibiyetle koltuğunda kalan Ertekin, kupa maçında Diyarbekirspor'u 1-0 yenmişti. 

Ancak Bodrumspor karşısında  oynanan kötü oyun ve alınan 6-2'lık mağlubiyet sonrası yeşil-siyahlı yönetim 61 yaşındaki çalıştırıcıyla yollarını kesin olarak ayırdı. Sakaryaspor yönetimi teknik direktör adaylarını belirlemeye başlayacak. 

Sakaryaspor sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Yapılan değerlendirme ve görüşmeler sonucunda teknik direktörümüz İsmail Ertekin ile yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Kendisine emekleri için teşekkür eder, kariyerinde başarılar dileriz." ifadelerine yer verildi.