// Adnan Turgay Özbalkan Edirne’den bildiriyor //

Korona virüs tedbirleri kapsamında geçen yıl gerçekleştirilemeyen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri özlem ve heyecanla bir yıl aradan sonra bugün başladı. Sabah saat 09.00’da Sarayiçi Er Meydanı’nda Minik 1 boy kategorisindeki pehlivanlar 27 derece hava sıcaklığında kıran kırana mücadele gerçekleştirdi. 

Çeşitli boy kategorilerindeki pehlivanların dualı çayırda mücadeleleri devam ederken, kent merkezinde de karşılama töreni gerçekleşti. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 3 altın kemerli ağası Sakaryalı Seyfettin Selim, kent girişinde davul-zurna ekibi tarafından karşılandı. Ağanın karşılanmasının ardından Atatürk Anıtı’na kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı ve Kırkpınar Marşı okundu.

Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli ve ekibinin de hazır bulunduğu karşılamalar sırasında Sakarya gurubu ağayı bir an yalnız bırakmadı. Türkiye’nin büyük merakla izlediği güreşlerle ilgili konuşan Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, “ Bu yıl 660’ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri görkemli başladı. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 3 altın kemerli ağası Seyfettin Selim bilindiği gibi Kaynarcalıdır, Sakaryalıdır. Bizde ağamızı bu güzel günde yalnız bırakmadık. Hep birlikte Kırkpınar’dayız” dedi.