SATSO meclisinde konuşan Sakaryaspor Kulüp Başkanı Cumhur Genç, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'ye teşekkür etti. Ekrem Yüce'ye teşekkürlerini sunan Genç, Ekrem başkanın yaptıklarını bir sonra gelecek olan başkan yapmazsa, Sakarya'nın Sakaryaspor'dan başka sorunları var diyerek destek olmazsa Sakaryaspor kapanma noktasına gelebileceğini söyledi

Cumhur Genç, "Bildiğiniz gibi Sakaryaspor bu şehrin dışardaki en büyük markasıdır. Biz bunu Niğde'ye, Uşak'a, Elazığ'a gittiğimiz zaman, belki içerden çok fazla farkında değiliz ama dışarda olduğumuz zaman çok daha kolay anlıyoruz. Sakaryaspor'un marka değerini yükseltmek için bizde Sakaryaspor Yönetim Kurulu olarak elimizden gelen bütün gayreti çabayı gösteriyoruz. Sakaryaspor yıllık yaklaşık 15 Milyon bir bütçesi olan bir kulüp. Bunun yaklaşık 12 milyonu futbol takımı giderleri, 3 milyonda tesis giderleri ve ödenecek olan SSK vergi taksitleri. Şuan Sakaryaspor'un gelir olarak neyi var? Sakaryaspor'un tribün hasılatı hariç hiç bir geliri yok. Geçen sene takım iyi giderken yaklaşık 3 milyona yakın bir tribün hasılatı yapmıştık. 20 hafta liderdik. Bu sene daha takım yeni yeni toparlanıyor. Şanssız maçlar yaşadık. 

İşte kalabalık seyircimiz 9 bin 800 ile bu haftaki Bandırmaspor maçıydı. Yavaş yavaş toparlamaya çalışıyoruz, toparlıyoruz. Sakaryaspor şu haliyle bu şehrin sırtında bir yük. Neden yük? Dediğim gibi. Yıllık 15 milyonluk bir bütçe. Bugün sayın Ekrem Yüce gibi bir belediye başkanımız var. Sakaryaspor'u seviyor, destek oluyor, destek çıkıyor. Sezon başından beri yaklaşık 10 milyona yakın bir bütçe bir kaynak ayırdı, buldu bu seneyi böyle çözdük. Ama yarın başka bir bilediye başkanı geldiği zaman haklı olarak derse. Yani bu şehrin Sakaryaspor'dan daha büyük sorunları var. Benim bunlarla ilgilenmem lazım dediği anda Sakaryaspor kulübü kapanma noktasına gelebilir. Ben sayın Ekrem Yüce'ye sene başından beri biz geldiğimizden beri yapmış olduğu destekler için sizin huzurunuzda bir kez daha Sakaryaspor adına çok teşekkür ediyorum." dedi.