Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) verdiği kararla Süper Lig ve TFF 1. Lig'in kalan maçların oynanarak tamamlanmasını karalaştımıştı. Ve nihayetinde Süper Lig geçen cuma gün başladı. TFF 1. Lig ise 19 Haziran'da başlayacak.

Diğer yandan TFF 2. ve 3. Lig'in akıbetine dair karar ertelenmişti. Çünkü 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği, verdiği dilekçeyle ligi oynamak istemediklerini bildirmişti.

89 kulübün 87'si cevap verdi
Ancak, 10 Hazaran'da yapılan toplantıda TFF yönetimi, "Tüm kulüpler tek tek, ligi oynayıp oynamama konusundaki kararlarını ıslak imzalı olarak bildirsin" dedi. Bunun üzerine dernek yönetimi, daha önce Whatsapp üzerinden yaptığı anketi, ıslak imzalı bir halde yeniden gerçekleştirdi.

2. ve 3. ligdeki toplam 89 kulübe "Oynamak istiyor musunuz, istemiyor musunuz" diye sorulan soruya 87 kulüpten, TFF'nin istediği gibi ıslak imzalı şekilde cevap geldi. Ve sonuçta 87 kulübün 79'u "Son 6 hafta oynanmasın" dedi...

6 haftanın yerine play-off
6 hafta oynatılmayıp lig nasıl sonuçlandırılmalı? Kulüplerin soruya verdiği cevaptaki genel eğilimse şu: Play-off... Ama bu kararı kulüpler TFF'nin takdirine bıraktı. 89 kulübün 87'sinin liglerin akıbetine dair gönderdiği cevapları 2. Lig ve 3. Lig Kulüpleri Birliği Derneği Başkanı Volkan Can, bir dosya şekilnde TFF yönetimine teslim etti. Artık top TFF yönetiminde.

Kaynak: Ajansspor