Geçtiğimiz sezon Üçüncü Lig kapısından dönen ve yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etmesi gereken Karasuspor, belediyeden yeterli desteği bulamaması üzerine 9 Eylül tarihine kadar federasyona gerekli başvuru evraklarını teslim etmedi. Yönetime aday çıkmadığı için kongresini de yapamayan kulübün yönetmelik gereği bir alt kümeye düşmesi kesinleşti.

BELEDİYE NE DİYOR?

Küme düşmenin sorumlusu olarak gösterilen Karasu Belediyesi’nden yapılan açıklamada geçici çözümlere destek verilmeyeceği belirtilmişti. Belediye başkan yardımcısı İsmail Karakaş 10 Eylül günü düzenlediği basın toplantısında “Bugün takıma milyonlar versek önümüzdeki sezon başında aynı noktaya döneriz” ifadelerini kullanarak belediyenin soruna yaklaşımını ortaya koymuştu.

KULÜP’TEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

Başkan Yardımcısı Karakaş’ın açıklamalarına Karasuspor sosyal medya hesabından yanıt gecikmedi. Kulüp taraftarlarının yönetimindeki siteden yapılan ilk açıklamada takımın BAL’dan Süper Amatör Lig’e düştüğü belirtildi. İkinci açıklamada ise ilçelerindeki kulüplere destek olan belediye isimleri sıralanarak Karasu Belediyesi gerçeği bilmesine rağmen futbola karşı soğuk bir tutum içinde bulunmakla suçlandı.

Karasuspor’un medya hesabından yapılan açıklama şöyle:

KAMUOYUNA DUYURU

Karasu Belediyesi tarafından kulübümüzle ilgili geçen hafta içinde yapılan basın açıklamasını üzüntüyle okuduk. Bu açıklamadaki yanlış ifadelere cevap vermek zorundayız. Ama her şeyden önce basın açıklamasındaki ifadelerin futbol dünyasını bilmemekten kaynaklandığı ortaya çıkmıştır.

Karasuspor’un dernek olarak hukuki statüsünü yönetim ve taraftarlar çok iyi bilir. Çünkü yıllardır kulübün bünyesinde olanlar bu konulardan uzak değildir. Dernekler yasası ile ilgili bir sıkıntı yokken neden hukuk dersi verilmeye çalışıldı, bunu anlamadık.

Basın açıklamasında belediyenin Karasuspor’a destek olmak gibi bir yasal zorunluluğunun olmadığından bahsedilmiş. Futbolla azıcık ilgilenenler de bilir ki bu ülkede yüzlerce belediye futbol kulüplerinin tek ya da en büyük destekçisidir. Biz sadece ilimizden örnek verirsek bugün Sakaryaspor, Hendekspor, Sapancaspor, Erenlerspor, Serdivanspor tamamen belediye bünyesinde varlıklarını sürdürmektedirler. Bu saydığımız belediyelerin de borcu var, bunlar da aynı belediye yasasına tabidirler. Şimdi bu belediyeler futbol kulüplerinin tek destekçileri olarak yasal olmayan bir iş mi yapıyorlar? Sanki sadece Karasuspor, belediyeden destek istiyor gibi bir anlayış oluşturuluyor ki bu çok yanlıştır. Ülkede amatör-profesyonel binlerce örnek vardır. Sakaryaspor belediye olmasın lige katılamaz, Hendekspor da yerel yönetim olmasaydı 3. lige çıkmazdı. Serdivanspor’a Yusuf Alemdar’ın desteği olmasa sahaya takım çıkaramazlar.

Karasuspor’a destek olmak bir belediyenin diğer hizmetleri yapmasına engel midir? Karasuspor çöpleri mi toplatmayacak? Yolları mı bozacak?

Ayrıca bu ülkenin herhangi bir stadında, bu ilde Akyazı’da, Sapanca’da, Adapazarı’nda aile ile maç seyredilecek hangi ortam varsa Karasu’da da aynısı vardır. Başta dediğimiz gibi futbol dünyasını bilmemekten kaynaklanan ifadeler var.

Biz belediyeye şunu da teklif ettik: Bize hizmet eden bir kurum olmanıza rağmen Karasupor’un yönetim ve taraftarlarını sevmeyebilirsiniz. O halde kulübü siz alın, biz maçlara gelmemeyi, stada adım atmamaya söz veriyoruz, dedik. Yanaşmadılar. Bize destek verin, dedik. O da olmadı. Üçüncü kişileri bulup teslim edin dedik, o da olmadı. Duyduğumuza göre eski yönetici ve futbolculardan oluşan bir gruba da zamanında randevu verilmemiştir çünkü 9 Eylül itibariyle her şey bitmiş, ilçemize kara leke sayılacak şekilde Karasuspor lige katılamamış ve küme düşmüştür. Karasu Belediyesi, Karasuspor’un ilçenin önemli markası olduğunu da bilmedir ki kulübümüzün bu durumu hem ilde hem de çevre şehirlerde spor camiasında en çok konuşulan konulardan biri olmuştur.

İlçemizin işadamları yıllardır bu kulübe destek vermektedirler. Bunu herkes bilir. Adları, verdikleri meblağlar bellidir. Hep aynı kişilerin desteği kısır döngü oluşturmuştur. Biz Karasu’nun işadamlarını herkesten çok tanırız. Sorun onlar değil. Sorun diğer yerlerde olduğu gibi belediyenin desteğinin olup olmamasıdır. Ayrıca bizim hiçbir açıklama ve paylaşımımızda siyasi bir yön yoktur. Bir belediyenin konuyu o noktaya çekmesi de acayip bir kuruntudur, yanına destekçi çekme çabasıdır. Karasuspor’dan başka hiçbir siyasi görüş, parti vs. umurumuzda değildir. Aklımızdan da geçmedi. Açıklamada bu konuyla uyanıklık yapılmaya, destek vermemenin kılıfı hazırlanmaya çalışılmıştır. Karasuspor’a destek olan kim varsa bizim için önemli olan odur. Biz zaten belediyenin rakibi filan değiliz, bize karşı açıklama yapılması da bu anlamda doğru değil. Ayrıca şimdiki belediye yönetiminin üçüncü yılı, daha önceki iki yılda kulübün sahibi olduğu için sorun yaşanmadı.Geçen yarım asır boyunca da Karasuspor’un kültüründe böyle bir çatışma yoktur. Karasu Belediyesi , kulübümüze sahip çıksın, en büyük destekçileri olmaya buradan söz veriyoruz.

Açıklamada belirtilen Karasuspor’un seveninin çok olduğu doğrudur. Seven-sevmeyen diye papatya falına ihtiyacımız yoktur. Buradaki sorun şudur: Bu sevenler içinde belediye yönetimi niçin yok, diğer belediyeler kendi takımları için niçin var? Siz neredesiniz? Bunu bir kez daha söyleyin de herkes bilsin.

Altın yere düşmekle, Karasuspor lige katılmamakla değerini kaybetmez. Bir gün bu kulübün tarihi yazılır, bu kulüp iyi yerlere gelir. O zaman biz-siz herkes kulübün tarihinde hak ettiği sayfalarda yer alır.