Milli kürekçiler Mervenur Uslu ile Elis Özbay, Çekya'da düzenlenen 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Sakaryalı olan Merve Uslu’nun bu başarası kentte sevinçle karşılandı.

Türkiye Kürek Federasyonu yaptığı açıklamada Çekya'nın Racice şehrinde düzenlenen şampiyonada Mervenur ile Elis'ten oluşan BLW 2x (Hafif kilo ümit kadınlar iki çifte) takımı, dünya şampiyonluğuna ulaştı. Bu madalyanın ardından Türkiye organizasyonu birer altın, bronz, dördüncülük ve beşincilikle tamamladı. Bilindiği gibi Merve Uslu, Adapazarı Tarihi Uzunçarşı Derneği Başkanı Murat Uslu’nun kızı.  

Bu başarı sonrasında “U23 Kürek Dünya Şampiyonası’nda yarışan kulübümüz sporcusu Elis Özbay ile @GalatasaraySK sporcusu Mervenur Uslu’dan oluşan ekibimiz, Hafif Kilo Ümit Kadınlar İki Çifte'de Dünya Şampiyonu oldu.Ortak güçle zafere ulaşan milli sporcularımızı kutluyoruz”, “U23 Kürek Dünya Şampiyonası’nda yarışan kulübümüz sporcusu Mervenur Uslu ile @Fenerbahce sporcusu Elis Özbay’dan oluşan ekibimiz, Hafif Kilo Ümit Kadınlar İki Çifte'de Dünya Şampiyonu oldu. Ortak güçle zafere ulaşan milli sporcularımızı kutluyoruz” mesajları atıldı.