16 Eylül’de yapılan  faaliyete ev sahipliği yapan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ‘Ahilik Haftası Spor Şenliği Halk Bisiklet Turu’  programı yoğun ilgi gördü. Sakarya’daki Tüm Kurum Temsilcileri Başlangıç noktasında hazır bulundu.

Başlangıç noktası olarak Kent Park’ta bulunan Tarihi Çark önünde Başlayan tur ekibi; Çark Caddesi, Orhan Camii Bulvarı güzergahından devam ederek Tarihi Sakarya Köprüsü’nde mola verdi. Bisiklet ekibi turunu Erenler Gençlik Merkezinde sonlandırdı. Tur esnasında esnaf ziyaretleri yapıldı. Ziyareti yapılan esnaflar tarafından tura katılan ekibe ikramlarda bulundular. 

Erenler Gençlik Merkezinde,  Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, Gençlik ve Spor Yurt İdare Birimi Şube Müdürü Nuri Alkan, Gençlik Merkezleri Müdürü Yavuz Çangır, Eğitim, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Şube Müdürü Suzan Yazıcı Arabul, SESOB Sicil Müdürü Ufuk Dağ, Bisiklet ekibini coşkuyla karşıladılar.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan eserler Erenler Gençlik Merkezinde sergilenerek,  Ebru Sanatını tanıtımı yapıldı ve Bütün Kurum Müdürlerinin katılımı ile eser ortaya çıkartıldı. Çerçeveletip diğer Ahilik programlarında sergilenmek üzere hediye edildi.  Gençlik Şöleni alanında çeşitli etkinliklerle Gençlik Merkezi gönüllü gençleri ve  liderleri eşliğinde, İlçede bulunan okullardan katılım sağlayan öğrencilerin iştirak etmesi ile birlikte gençlik merkezi ve etkinlikler tanıtılarak program şenlik kazandı. Programa katılım sağlayan misafirlere geleneksel Osmanlı Şerbeti ve çeşitli yiyecek, içecekler ,minik misafirlere ise pamuk şekeri ikram edildi.