Sakaryaspor ligin 12'nci haftasında deplasmanda Pendikspor ile karşılaşacak. 2 maçlık galibiyet serisini 3'e çıkarmak isteyen yeşil-siyahlıların son durumunu sizler için derledik.

TAKIMDA 4, TEKNİK HEYETTE 3 EKSİK VAR
Yeşil-siyahlılarda Pendikspor maçı öncesinde 4 eksik bulunuyor. Kupa maçı öncesi yapılan Covid-19 testlerinde Oğuz Çalışkan, Devrim Taşkaya ve Nuri Fatih Aydın'ın test sonuçları pozitif çıkmıştı. Son olarak Pendikspor maçı öncesinde de teste giren takımda Azad Filiz'in koronavirüs testi de pozitif çıktı. Pendikspor maçında bu 4 isim forma giyemeyecek. Teknik heyette ise testleri pozitif çıkan Osman Kılıç, Özcan Zafer ve Mustafa Yılmaz saha kenarında olamayacak.

Öte yandan kupa maçında sakatlanarak oyundan çıkan Abdülaziz Solmaz'ın Pendikspor maçında forma giymesi bekleniyor.

PENDİKSPOR'DA 10 İSİM POZİTİF
Pendikspor sosyal medya hesabı üzerinden 10 ismin koronavirüs testlerinin pozitif olduğunu açıkladı. Pendikspor'da iki futbolcu, üç yönetim kurulu üyesi ve beş personel Sakaryaspor maçında yerlerinde olamayacaklar.

PENDİKSPOR İLE 12'NCİ RANDEVU
Sakaryaspor tarihinde Pendikspor ile 11 kez karşılaştı. 4 kez Pendikspor'u yenen yeşil-siyahlılar, 5 kez ise sahadan mağlup ayrıldı. 2 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Sakaryaspor bu maçlarda 13 gol atma başarası gösterirken, kalesinde ise 17 gol gördü. En farklı galibiyeti ise Pendikspor 4-0 ile aldı.

6 İSİM CEZA SINIRINDA
Yeşil-siyahlı ekipte 6 isim ceza sınırında bulunuyor. Hakan Aslantaş, Ümit Yasin Arslan, Çağrı Ortakaya, Abdülaziz Solmaz, Azad Filiz, Devrim Taşkaya 3'er sarı kart ile ceza sınırı içinde bulunan isimler. Devrim ve Azad test sonuçlarının pozitif çıkmasından dolayı bu maçta forma giyemeyecekler. Geride kalan 4 isim sarı kart görmesi halinde 3 Aralık'ta evimizde oynanacak olan Elazığspor maçında forma giyemecekler.

SAKARYASPOR TIRMANMAK İSTİYOR
İsmail Ertekin ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına getirilen altyapı antrenörü Murat Balaban ile çıkış yakalayan Sakaryaspor seriye devam etmek istiyor. Ligte 19 puanla 5'nci sırada bulunan yeşil-siyahlar üst üste aldığı galibiyetlere bir yenisini daha eklemek istiyor. Öte yandan 10 maçta 10 puan toplayarak düşme potasının hemen üstünde yer alan Pendikspor'da maçtan galibiyet ile ayrılarak potadan daha da uzaklaşmak istiyor.

GÜNEŞ İLE İLK KEZ
Pazar günü saat 13.00'da başlayacak olan mücadelede Ankara bölgesi hakemlerinden Demokrat Özgür Güneş düdük çalacak. Güneş'in yardımcılıklarını ise Ali Etlikçi, Boran Turhan ve Eren Gökmen üstlenecek. Kariyerinde 106 maç yöneten Hakem Güneş Sakaryaspor'un daha önce hiç maçını yönetmedi.