// Erdal Erebilir // 

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR
Misli.com 2. Lig Play-Off çeyrek final 2. maçında Sakaryaspor bu akşam saat 20.00’de Vanspor FK’yı ağırlayacak. Çıktığı son 6 deplasman maçını da kazanan Sakaryaspor, bu akşam mutlak galibiyet için sahaya çıkacak. Vanspor ise kendi evinde 0-2 yenildiği maçtaki dezavantajına rağmen tur için gol arayacak.

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup'ta lider Eyüpspor'un ardından sezonu 2. sırada tamamlayan Sakaryaspor, play-off çeyrek final ilk maçında 69 puanla sezona 5. sırada nokta koyan Vanspor'a konuk edecek. Sezonun son haftalarından çıkışa geçen, özellikle deplasmanda seri yakalayan Sakaryaspor, rakibine göre çok üstün ve moral dolu olarak bu akşam 90 dakika ter dökecek.

Misli.com ile TV264 ekranlarından saat 20.00’de canlı olarak yayınlanacak olan dev maç öncesi Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Sakarya Yeni Atatürk Stadı’nda önlemleri aldı. Tam Kapanma nedeniyle 418 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle önlemlerini alan polis stat çevresinde etten duvar ördü.

Sakaryaspor kafilesi yüksek moral ve neşe içersinde Adapazarı Rüstemler tesislerinde maç yemeğini yedi. Sakaryaspor Teknik direktörü Serdar Bozkurt ve ekibi maçla ilgili bütün çalışmalarını tamamlandı. Rüstemlerden Yeni Atatürk Stadı’na doğru yola çıkacak olan Sakaryaspor konvoyuna polis ekipleri de eşlik edecek.

Maç öncesinde Sakaryaspor Başkan Vekili İbrahim Şahin, Sakaryaspor Başkan Vekili İdris Caymaz, Sakaryaspor Yönetim Kurulu Üyesi Dinçer Özcan halk54.com mikrofonlarına “Bu iş tamam” dedi.

Sağlık ekiplerinin de hazır olduğu karşılaşma öncesinde Sakarya Yeni Atatürk Stadı’nda bütün önlemler alındı. Her yerinde bakım yapılan stat, saat 20.00’de başlayacak olan Sakaryaspor-Vanspor Play-Off 2. karşılaşmasını bekliyor. 

RAKİP VANSPOR’U TANIYALIM
-- Vanspor 2 sezon önce 3. Lig Play-Off grup finalinde Esenler Erok’u 2-1 yenerek 2. Lig’e çıkmıştı. Bu kez Play-Off’tan 1. Lig’e çıkmaya çalışacaklar.  

-- Vanspor sahasındaki son 10 maçta 6 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik yaşadı. 

-- Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, 2017-2018 sezonunda AFJET Afyonspor’u çulaştırırken Play-Off oynadı, finalde bu maçtaki rakipleri Sakaryaspor’u geriden gelip 2-1 yenerek 1.Lig’e çıktı.

-- Normal sezonda iki takım arasında oynanan 2 maçta Van 1 galibiyet, 1 beraberlik alırken sahasında 1-0 kazandı, deplasmanda 1-1 kaldı. 

VE SAKARYASPOR
-- Sakaryaspor 14 Ekim’de 1-0 kaybettiği Van Spor deplasmanından sonra çıktığı 16 dış saha mücadelesinde de mağlup olmazken bu süreçte 13 galibiyet elde etti. 

-- Sakaryaspor son 6 deplasmanda da kazandı. Sakaryaspor son 7 sezonun 5’inde Play-Off oynadı, bir tek 3.Lig’de hedefine ulaştı. 

-- Sakaryaspor geçen sezon Play-Off ilk maçında Ankara Demir’e (1-2) deplasmanda yenilerek elenmişti. 

-- Sakaryaspor 2018-2019 sezonunda 2. Lig Play-Off finalinde, Fatih Karagümrük’e 2-0 kaybetmişti. 

-- Sakaryaspor 2017-2018 sezonunda 2. Lig Play-Off finalinde, bu maçtaki rakipleri Vanspor’un hocası Serhat Gülpınar’ın çalıştırdığı AFJET Afyon’a finalde öne geçtiği maçta 2-1 yenilerek 1. Lig’e çıkamamıştı.

-- Sakaryaspor 2016-2017 sezonunda 3. Lig Play-Off’ta Bayarmapaşa ve Diyarbekir’e üstünlük sağlayıp 2. Lig’e çıkmıştı. 

-- Sakaryaspor 2014-2015 sezonunda 3. Lig Play-Off grup finalinde Ankara Demir’e 2-0 kaybetti. 

-- Bilindiği gibi Play-off çeyrek final eşleşmelerinde rövanş maçları 16 Mayıs Pazar günü (bugün) oynanacak. Yarı finaller maçları ise 20 ve 24 Mayıs, final müsabakası ise 28 Mayıs Cuma günü yapılacak.