Sakaryaspor, TFF 2.Lig play-off grubunda geçtiğimiz günlerde Ankara Demirspor ile Antalya Mardan Stadı'nda karşı karşıya geldi. Oynanan müsabakada sahadan 2-1 mağlup ayrılarak 1.Lig umutlarını yine ertelemek zorunda kaldı. Maç sonrasında yaşanan olaylar karşılaşmaya damga vursa da Sakaryaspor’un son 3 sezonda yaşadığı play-off travması yeşil siyahlı taraftarları adeta kahretti.

İYİ FUTBOL YOK

Koronavirüs salgını sebebi ile 4 aylık aranın ardından tekrardan sahalara dönen Sakaryaspor, ilk yarıda varlığını hissettiremezken ikinci yarıda yapılan değişikliklerle varlığını hissettirse de 1.Lig hayalleri Antalya'da bırakmasına engel olmadı.

KABUS YAŞATIYOR

Sakaryaspor camiasının play-off müsabakalarında gösterdiği başarı son 3 sezonda adeta yerle bir oldu. 2015-2016 sezonunda büyük umutlarla kurulan takım şampiyonluğu kaçırıp hedefe Olimpiyat Stadı’nda oynanan play-off finalinin ardından 2.Lig’e çıkarken sonrasında gelen play-offlar taraftara adeta kabusu yaşattı. 2017’de Mersin finalinde Afyonspor’a  kaybeden Sakaryaspor, 2018’de Bursa Finalinde Karagümrükspor’a yine finalde elenmişti. Bu 2 final travmasının ardından bu kez temsilcimiz Antalya’da Ankara Demirspor karşısında tarihinde ikinci kez final göremeden play-offa veda etmiş oldu.

DEMİRSPOR’A İKİNCİ KEZ

Daha önce Antalya Mardan Stadı’nda play-off şampiyonluğu yaşayan Sakaryaspor, Ankara Demirspor’a ikinci kez play-offta kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. 2015 Yılında İzmir’de oynanan 3.Lig Play-off finalinde rakibine 2-0 kaybeden yeşil siyahlılar önceki günde çeyrek finalde 2-1 kaybedince Ankara ekibine karşı ikinci play-off hezimetini almış oldu.

ŞAMPİYONLUK HAYAL OLDU

Son 3 sezondur ligde direkt şampiyonluk parolası ile takım kuran Sakaryaspor bir türlü aradığı başarıya ulaşamadı. Üst üste iki final birde çeyrek final kaybeden temsilcimiz yaklaşık 50 Milyon TL aşkın harcama yapmasına rağmen her seferinde şampiyonluğu avuçlarından kaçırdı. Öte yandan her seferinde transfer yasağı ve futbolcu borçları ile baş başa kalan Yeşil Siyahlıları yeni sezon öncesinde nasıl bir borç tablosu beklediği henüz bilinmiyor.