Sakaryaspor'da geçen sezon ortası teknik direktör Suat Kaya ile yollarını ayırarak yerine  Şaban Yıldırım getirilmişti. Tecrübeli hoca yeşil-siyahlıların başına göreve 6'ncı defa gelmesine rağmen üst üste ikinci kez 1.Lig'in kapısından dönülmesi sonrası Yıldırım istifasını yönetime iletmişti. 

Geçtiğimiz günlerde alacakları sebebiyle TFF'ye başvuruda bulunan Şaban Yıldırım'ın durumunun basın toplantısında sorulması üzerine başkan Cevat Ekşi gerçekleşen süreci anlattı. 

Şaban Yıldırım'ın 335 bin TL'lik bir alacağı olduğunu ifade eden Cevat Ekşi, hocaya 130 bin liralık kısmını nakit geri kalan parayı ise çek teklif ettiğini ifade etti. Başkan Ekşi, Şaban Yıldırım'ın 200 bin TL'lik kısmını nakit geri kalan kısmını çekle ödenmesini talep etmesi üzerine rest çekerek masadan ayrıldığını belirtti. 

Sakaryaspor kulüp başkanı Cevat Ekşi'nin canlı yayında kullandığı ifadeler şu şekilde oldu:

"Şimdi Şaban Yıldırım hocamız biliyorsunuz Ankara Demirspor maçından sonra canlı yayında istifa ettim dedi ve Sakaryaspor'dan ayrıldı. Tabi istifa ettiğini biliyoruz. Biz geldik transfer, icralar, dosyalar, kulüp lisansı gibi şeylerle uğraşırken Şaban hocamın evinde gittik görüştük.

'Hocam ben senin alacağın olduğunu bilmiyordum.' dedim. Şaban hoca bana 'Ben açıklama yaptım. Bu kulüpten 7-8 ay alacağımı almadım' dedi. 'Tamam hocam ne yapmamız gerekiyor' dedim hesap çıkarttık. 335 bin lira hesap çıkarttı bize. Alacağı parada doğrudur. Hatta pandemi döneminde 1 ay geç başladığı için onu almamış.

Bende kendisine 130 bin lira sana nakit verelim geri kalan 200 bin lirayı da iki aylık çek verelim. Hocam 'Olmaz 130 bin tamam gerisini bir ay sonra alırım' dedi. Bende 8 ay maaş almadınız ama şimdi gelip benden bu şekilde istiyorsun dedim ayrıldık.

Bu süreçte 10 gün geçti. Biz o sıra transferleri bitirip takımı kampa gönderdik. Oturup bir kez daha konuştuk.

'Zaten 15 gün geçti. Ben daha niye bekleyeyim benim paramı nakit verdin' dedi. Hocam zaten sıkıntımız var bir sürü şeylerle uğraşıyoruz. Sen Sakaryaspor'da şampiyonluk yaşamışsın, benim dönemimde de hocalık yapmışsın. Ben sana paranı ödemiyorum demiyorum. İlk başta burası kurumsal bir kurum. Bir şekilde bu borçları ödemeyelim demiyoruz.

En son hocanın teklifi 200 bin nakit alırım geri kalanı çek alırım. 'Hocam kusura bakma o zaman. 200 bin TL nakit verdikten sonra sana hepsini öderiz' dedim ve çıktım gittim. Hocamız 335 bin lirayı istedi. Bende hocam bu parayı ödemiyoruz. Devre arasında öderim dedim. Hocayla da tek taraflı fesih ettik. Hoca bize samimi olmadı." (Spor264)