Play-off çeyrek finalinde Ankara Demirspor'a yenilerek 1.Lig'e çıkma hayallerini Antalya'da bırakan Sakaryaspor'dan ilk istifa haberi geldi. Yıldırım'ın istifa açıklaması yeşil-siyahlı takımın sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Şaban Yıldırım'dan istifa açıklamasında;

"Şu an itibariyle Sakaryaspor teknik direktörlük görevimden istifa etmiş bulunuyorum.

Büyük ekonomik sıkıntılara aylarca maruz kaldığı halde bunu sorun etmeden ağır antremanlara katlanan, sorunların çözümünde fedakarca davranan başta Kaptan Oğuz ve tüm oyuncularıma... Özveriyle çalışan bütün personelime... Kulübün içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan etkilendiği halde bir gün bile bunu problem etmeyen, çevresel ve araçsal eksikliklerden şikayet etmeyip gecesini gündüzüne katarak çalışan antrenör ekibime... En zor zamanlarda kulübün sorumluğunu alarak taşın altına elini koyan ve son ana kadar kulübe kaynak üretmek için çırpınıp duran başkanımız Cumhur Genç ve yönetim kurulumuza... Takımımızı ve bizi zor zamanlarımızda anlayıp destek veren, moral veren herkese çok teşekkür ederim.

Bana gelince; haklı ya da haksız yapılan bütün eleştirileri kabul ediyorum. Başarı bütün emeği geçenlerindir ve herkese dağıtılmalıdır. Başarısızlıkta takım liderleri sorgulanır. Takım hedefine ulaşmamışsa baş sorumlu takımın lideridir. Mazeret üretmeye gerek yoktur. Eğer ortada bir başarısızlık varsa sorumluluk bana aittir. Bugüne kadar itibarla şerefle yürüttüğüm Sakaryaspor Teknik Direktörlük görevimden istifa ediyorum. Umarım bundan sonra Sakarya şehri Sakaryaspor'un köklü sorunlarını doğru tespit edip, daha güçlü bir şekilde Sakaryaspor'un çok özlediği hedeflerine ulaşmasını sağlar." ifadelerine yer verdi.