Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası öncesi TV24 canlı yayınına konuk oldu. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nden yayına katılan Başkan Yüce, en güvenli ve en sağlıklı şekilde organizasyonu devam ettirdiklerine dikkat çekerek Sakarya’nın ismini dünya sahnesine taşıyan bir organizasyon gerçekleştirdiklerini ifade etti.

En güvenli ve en sağlıklı organizasyon
Organizasyonun ülkemizde ilk defa Sakarya’da gerçekleştirildiğini belirten Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’mızı dünyaya taşımak dünyayı ise Sakarya’ya getirmek için ciddi bir organizasyon ihtiyacı vardı. Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde yapılan bir organizasyon şehrimizi dünya sahnesine taşıyor. Salgın münasebetiyle organizasyonun yapılması huşundan ciddi toplantılar ve görüşmeler gerçekleştirdik. Dünya Bisiklet Birliği organizasyonun yapılması konusunda bizlere sağlık ve güvenlik ile ilgili her konuda güven duydu. Aldığımız tüm önlemler birlik tarafından kabul gördü. Şuana kadar da en sağlıklı ve en güvenlikli bir şekilde organizasyonu devam ettiriyoruz. Bu organizasyonu gerçekleştirmemize katkı sağlayan Cumhurbaşkanımıza ve heyetine ve Dünya Bisiklet Birliği’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Spor şehrimizin temel parçası
Yerli ve yabancı birçok misafiri Sakarya’da ağırladıklarını ifade eden Başkan Yüce, “Sakarya’mız gerçekten bu dev şampiyona ile dünya sahnesine taşındı. Tüm dünyanın gözü Sakarya’mızda. Uluslararası standartlarda zorlu bir parkur var ve bu parkurda 30 ülkeden 110 sporcu dünya şampiyonluğu için mücadele edecek. Şampiyona tüm hızıyla devam ediyor. Bugün amatör bisiklet tutkunlarının da yarıştığı Gran Fondo yarışlarını gerçekleştirdik. Şehrimizin yarışlara ilgisi de yüksek. Sakarya’mız zaten sporu ve sporcuyu seven bir şehir. Sporun bütün dallarına ilgi duyan gençlerimiz, vatandaşlarımız var. Spor şehrimizin temel parçalarındandır. Bizlerde spora ve sporcuya destek olmak adına elimizden gelen tüm gayreti göstermeye çalışıyoruz” dedi.