Bu yıl Ağustos ayında Malazgirt Zaferi’nin 950. Yıldönümü Etkinlikleri için, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrif edeceği, Muş İlinde 20-26 Ağustos 2021 tarihleri arasında coşkuyla kutlanacak olan etkinliklere Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’da katılım sağlayacak.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası önünde toplanan gençler, Arif Nihat Asya Yurt Müdürü Nalan Uysal öncülüğünde Gençlik Merkezi Liderleri, Gönüllü Gençleri, Yurt ve İl Müdürlüğü personelleri ile beraber yolculuk için Muş İline hareket ettiler

Başlayan yolculukta kafilenin ilk durağı Bolu İlinde bulunan Hayrettin-i Tokadi Hz. Türbesi oldu. Gençler önce piknik, daha sonra çevre temizliği yaparak türbe ziyaretinde bulundu.

Yolculuğu tamamlayan gençler ilk olarak Muş İli Gençlik ve Spor personellerinin güler yüzlü karşılaması ile birlikte Muş Kalesini gezme imkanı buldular, daha sonra Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler 'in mütevazi karşılamasıyla beraber tanışarak, yapılacak etkinlikler hakkında istişarelerde ve bulundular.

Malazgirt Zaferi, Türklerin Anadolu’ya güvenle yerleşmesine imkân veren, bu sayede asırlardır köprü vazifesi görmüş olan Anadolu topraklarının vatan kılınarak Türkiye olduğu, tarihin seyrini değiştiren mühim vakıalardan birisi olarak her yıl Ahlat ve Mazgirt’te düzenlenen etkinliklerle anılmaktadır.

Etkinliklerde birçok aktivite düzenlenmektedir. Bu aktiviteler arasında, çocuk oyun alanı, atlı okçuluk, yaya okçuluğu, okçuluk müsabakaları, kökbörü, cirit gibi geleneksel Türk oyunları ile birçok geleneksel tören düzenlenmesi planlanmaktadır