Gençlik ve Spor Bakanlığımızca Avrupa Spor Haftası etkinliklerinde koordinatörlük yetkisi verilmesi ve öncelki yıllarda Herkes İçin Spor Federasyonunca başarılı bulunan (Beraber yürüyelim, Hisapp Mobil Uygulama, HİS festivalleri, Herkes için spor günleri vb.) Avrupa Parlamentosu tarafından başarılı bulunması sebebiyle, Türkiye’nin Avrupa Birliği Üyesi olmamasına rağmen Avrupa Parlamentosu tarafından desteklenmesi kararlaştırılmıştı.

Avrupa Spor Haftası etkinlikleri 23-30 Eylül tarihleri arasında tüm Türkiye'de 81 İl genelinde düzenlenecek spor faaliyetleri ve çeşitli aktiviteler ile kutlanıyor.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde ki etkinlikler ise düzenlenen spor faaliyetleri ve çeşitli aktiviteler ile kutlanıyor.

Bisiklet Vadisindeki etkinlik programına; Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Sakarya Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı İlhan Şerif Aykaç. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı (TBF) Erol Küçükbakırcı, TBF As Başkanı İrfan Çelik, Sakarya GSİM Spor Şube Müdürü Özgür Aygün, Adapazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nurcan Tabakoğlu, sporcular ve antrenörler katıldı.

Atletizm, Boks, Eskrim, Futbol, Güreş, Cimnastik, Karate ve Wushu branşında 130 sporcunun katıldığı program, sporcuların gösterileri ile devam etti. Sporcuların gösterisini izleyen Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Özsoy; "Avrupa Spor Haftası Herkes İçin Ulusal Spor ve Sağlık Günleri", Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu koordinasyonunda düzenlediğimiz etkinlikler ile İlimizde spor ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Sağlıklı bir birey olmak için 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızı spor yapmaya davet ediyorum. Etkinliklerimiz 30 Eylül’e kadar devam edecektir. Bu süreçte de her zaman ve tüm tesislerimizde olduğu gibi yine Covid-19'a karşı tedbirlerimiz alıyoruz. " şeklinde konuştu.