// Esra Şenli //

Pandemi kurallarına uygun olarak düzenlenen Erkan Durak Üst Minik Erkek ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nın açılış konuşmasında Sakarya Gençlik ve Spor Şube Müdürü Özgür Aygün, katılımcılara ve davetlilere ‘hoşgeldiniz’ dedi. Şampiyonaya destek veren paydaşlara teşekkür eden Aygün, “49 ilden ilimize gelen takımlar ve sporcularımızı Sakarya'da ağırlamaktan onur duyuyoruz. Bu müsabakanın ilimizde düzenlenmesinde emeği geçen başta il temsilcim, federasyon başkanım, genel sekreterimize çok teşekkür ederim. Pandemi sonrası bu büyük organizasyonu Sakarya'da yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Tekrardan hoş geldiniz ve tüm katılımcılara teşekkür ederim." dedi.

Boks Federasyonları İl Temsilcimiz ve yarışan antrenörlerin isteği üzerine Gençlik Sporu İl Müdürü ile görüştüklerini ve bu görüşmenin olumlu geçmesiyle birlikte şampiyonanın gerçekleştiğini belirten Avrupa Boks Konfederasyonu Başkanı, Türkiye Boks Konfederasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç,  “Sakarya hem sporda hem de boksta çok önemli bir kent. Burada bizim gönül dostlarımız var, bu gönül dostlarımızın da burada olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Gözgeç," Şu an da 550 civarı sporcuyla, hakemlerle birlikte 70 personelimiz var ve 150-200'e yakın antrenör arkadaşlarımızla buradayız. Tabii çok büyük bir rakam bizim şu an da önceliğimiz sporcuların ve insanların sağlığı ve güvenliği dolayısıyla salonda bulunan herkesten ricam lütfen maskelerinizi takın ve indirmeyin" dedi. 

Her şampiyonaya boksa hizmet etmiş insanların adının verildiğini ifade eden Gözgeç," Bu şampiyonayı Erkan Durak adına düzenledik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine sağlık ve sıhhat diliyorum ve hepinizden bir ricada bulunuyorum. Erkan Durak için hepimiz bir fatiha okuyalım. Teşekkür ediyorum." dedi. Programa katılan merhum milli antrenörün oğlu Görkem Durak da selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından boksörler ilk maçlarını kalabalık seyirci topluğu önünde yaptı.