// Adnan Turgay Özbalkan //

Sakarya Yeni Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen programa yüzlerde öğrenci katıldı. Program öncesinde bir konuşma yapan Sakarya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Salih Güvendi, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile bu yaz Sakarya başka olacak sloganıyla başlattığımız etkinlikler gerçekten güzel başladı. Bu etkinlikler kapsamında bütün Halk Eğitim Merkezleri ile tesisler  öğrenci ile velilerin imkanına açıldı” dedi.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Özgür Aygün ise eğlenmek, spor yapmak, farkındalık için öğrenci ve velileri spor tesislerine beklediklerini belirtti. Renkli kıyafetler içinde konuşmaları dinleyen öğrenciler zaman zaman neşeleri yüzlerine yansırken, etkinlikte Sakarya Yenikent Halk Eğitim Merkezi özel eğitim öğrencilerinden oluşan grup ritim dinletisi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları da ekstrim gösterisi yaptı.

Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi sunduğu programda, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı yağlı güreş sporcuları da gösteri yaptı. Gösterilerin ardından, öğretmen, öğrenci ve sporcuların, "Telafide Ben de Varım" ve spor branşlarının tanıtımı için hazırlanan stantları protokol üyeleri tarafından alan gezildi. Stantlarda, robotik kotlama, seramik boyama, kitap yazımı, drama gösterimleri, futbol, tenis, bisiklet, doğa yürüyüşü, karate, ok atma, izcilik gibi bir çok branşın tanıtımı için açılan stantlar velilerden ilgi gördü.