15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında “15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu” “Demokrasi Bilinci, Elden Ele Taşınan Bir Bayrak Yarışıdır” sloganıyla Türkiye’de 81 İl Merkezinde yapıldı.

Toplam 2.500 metre mesafe koşulan  Sancak koşusu tüm İllerde 15 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 22.00’da aynı anda başlatıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri’’ kapsamında İnanç, dirayet, birlik ve beraberlik ruhuyla ay yıldızlı  sancağı taşımak,  milli birlik ve beraberlik ruhunu topluma göstermek, hatırlatmak, tüm şehitlerimizin ve 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlarımızın anısını yaşatmak amacıyla düzenlenen Sancak Koşusunda, Sakarya Yeni Atatürk Stadyumundan her koşucu 100 metre koştuktan sonra ay yıldızlı sancağı Bisiklet branşı sporcular ile birlikte diğer sporcuya devrederek Demokrasi Meydanına kadar taşıdı.

Koşuculara emniyet  ve sağlık personeli sürekli eşlik ederken,  Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Şehitlerimizin anısını nesilden nesile aktarmak için sancak koşusunun her yıl yapılacağı bilgisi verildi.

Sancak Koşusu Demokrasi Meydanında Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye Türk Bayrağı İlhan Şengel, Bisiklet branşı Sporcusu Tuba Ceren ve  Antrenör Burak Boz tarafından teslim edildi. Ayyıldızlı Sancak’da Atletizm branşı sporcusu Enfal Kantarcı tarafından  Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’a teslim edildi.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezlerinden 10 gönüllü genç saat 24.00’dan sabah ezanına kadar Demokrasi Nöbetine katıldı.

Sancak Koşusu törenine Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Spor Şube Müdürü Özgür Aygün, Adapazarı İlçe Spor Müdürü Nurcan Tabakoğlu ve Eğitim Şube Müdürü Suzan Arabul’da katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında İlimizde Spor , Gençlik ve Yurt Hizmetlerinde anma etkinlikleri düzenledik. “15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu” da Sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek gerçekleşti ve Ay Yıldızlı Sancağımız Sayın Valimize teslim edildi. Mukaddesat uğruna canını esirgemeyen Aziz Milletimizin Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun. Şehadetlerinin 5. yılında 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum" açıklamalarını yaptı.