Sakaryaspor yönetimi, transferi açma çalışmalarında şok bir haberle sarsıldı. Yönetimin karşısına 2006 yılında forma giyen Alişen Kandil’in 1,5 Milyon TL’lik alacağı çıktı. Yaşanan bu gelişme sonrası yönetim konunun çözülmesi için girişimlerine başladı.

15 YILLIK DOSYA

Sakaryaspor’da transferi açma çalışmalarını sürdüren yönetim şok bir haberle sarsıldı. 15 yıl önce forma giyerken kulübün tesislerinde iki kişiyle tartıştığı sırada kırılan çay bardağından gelen parça ile görme kaybına uğrayan Ali Şen Kandil’in, Sakaryaspor aleyhine açtığı tazminat davasında mahkeme, 2018 yılında kulübe 600 bin TL para cezası hükmetmişti. Karara itiraz edilmesine rağmen dosyanın uzun zaman takip edilmemesi ve unutulması sonrasında yaklaşık 1,5 Milyon TL’yi bulduğu ve yasaklı dosyalar arasına girdiği öğrenildi.

GİRİŞİMLERE BAŞLANILDI

Transferi açmak için gerekli 900 Bin TL üzerine gelen bu borç sonrasında ödenecek paranın 2,5 Milyon TL’yi bulması nedeniyle büyük şok yaşayan Başkan Cevat Ekşi’nin girişimlerine başladığı öğrenildi. Alişen Kandil olayının hukuki bir süreç olduğunu ve yasaklı dosyalar arasına girmemesi gerektiğiyle ilgili hukukçularla görüşmelerde bulunan ve olayın çözülmesi ardına yoğun mesai harcayan Başkan Ekşi’nin bu durumu hallederek hem transferi açmayı hem de kulübü önemli bir borçtan kurtarmayı planladığı öğrenildi.

MEN CEZASI ALMIŞTI

2008 Yılında İstanbulspor’da forma giyen Alişen Kandil, İstanbulspor'un Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a 5-0 mağlup olduğu müsabakada müsabakanın sonucuna bilerek tesir etiği gerekçesi ile 1 yıl futboldan men cezası almıştı.

Kaynak: Haber54