Sakaryaspor'da kongreye sayılı günler kalırken, adaylar netlik kazanıyor. Şu ana kadar iş adamı Uğur Akkuş ile Cumhur Genç resmi olarak adaylıklarını açıklarken, Sakaryaspor tarihinde ilk kez bir kadın başkanlığa talip oldu.

Sakarya'da uzun yıllar basın ve tanıtım sektöründe yaptığı çalışmalarla tanınan Esra Konuk Karaaslan, 14-21 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek genel kurulda başkan adayı olduğunu açıkladı.

Sakaryaspor'un Türk futboluna birçok önemli isim kazandırdığını ancak son yıllarda kulübün bu özelliğini kaybettiğini anımsatan Karaaslan, "Bu nedenle yola çıktı. Takımımızın  futbolcuların yetiştiği , futbol tarihine altın harflerle yazıldığı günlere kavuşması için, yönetime aday olduk" dedi.

Son yıllarda Sakaryaspor'un bulunduğu ligden çıkması için şehir için umutla beklendiğini ifade eden Esra Konuk Karaarslan, "Bu durum, Sakarya halkının, Sakarya taraftarının ortak rahatsızlığıdır. Günlük bulunan çözümlerle, Sakaryaspor'un içinde bulunduğu durumdan çıkması mümkün değil. Bu nedenle ben ve yönetimimizdeki arkadaşlarımla beraber, Yeşil siyahlı takımımızın eski yöneticileriyle, takıma gönül vermiş gizli kahramanlarla görüştük. Bu görüşmelerde takımımızın problemlerini tespit ettik, bu problemler üzerinde hepimiz hem fikir olalım istedik. Ve bu konularda çözüm yollarını konuştuk, tespit ettik. Bu isimlerin görüşlerini ve desteklerini alarak yola çıktık. Hayırlı olsun. Kadının elinin değdiği her yer güzelleşir" diyerek adaylığını açıkladı.