Sakaryaspor'un genel kuruluna sayılı günler kala başkanlık yarışı için yeni bir gelişme yaşandı.

Ünlü iş insanı Uğur Akkuş, Sakaryaspor'a talip oldu. Sakaryaspor şirketinin yüzde 49 hissesine karşılık tüm borçlarını devralarak başkanlığa gelmek isteyen Uğur Akkuş'un Pazar günü Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile buluşması bekleniyor. 

Uğur Akkuş, Göztepespor, Samsunspor modeli gibi bir modelle 3 ila 5 sene içerisinde 70-80 milyonluk bir yatırım yapmayı aynı zamanda Süper Lig'de Avrupa’ya oynatmayı planlıyor.  

Uğur Akkuş, ünlü manken Ebru Şallı evlenmişti.  'Süper Güç Türkiye' diye bir kitabı da bulunuyor.

UĞUR AKKUŞ KİMDİR?
Uğur Akkuş, eğitimine Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde başlamış, Almanya Essen-Duisburg Üniversitesi'nde devam etmek suretiyle üniversite hayatına ara vermiş ve ticarete atılmıştır. Dış ekonomik ilişkiler kurulu Kuveyt iş konseyi başkan yardımcılığı, Suudi Arabistan iş konseyi başkan yardımcılığı görevinde bulunmuş, Türk Amerikan iş adamları derneği yüksek istişare kurulu üyeliği görevinde bulunmuş, KUVİD Derneği kurucu üyeliği ve yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. İstanbul Boğaziçi Eğitim ve Kültür Vakfı, başkanı ve yönetim kurulu üyelik görevi halen devam etmektedir. İyi derecede İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça bilmektedir. Aynı zamanda da 2 çocuk babasıdır.

Uğur Akkuş, A & S Yatırım Holding 'in kurucu başkanlığını yapmaktadır. A & S Yatırım Holding, bünyesinde; Gayrimenkul – İnşaat, Finans ve Varlık Yönetimi, Yatırım Danışmanlığı, İhracat, Turizm, Enerji, Eğitim, Medya ve Perakendeciliğin olduğu, başkan Uğur Akkuş'un temelini attığı, kuşaktan kuşağa aktarılan ticari bilgi birikimiyle 4 ülkede 18 şirketin toplamından oluşmuş, yabancı ortaklı bir Türk şirketidir.