//Nurettin Eryılmaz-Esra Şenli//

21 Haziran'da gerçekleşen kongrede başkan seçilen Cumhur Genç ve yönetimi, anlaşma sağladığı 11 futbolcu için Yeni Sakarya Atatürk Stadyumu'nda imza töreni düzenlendi.

Cumhur Genç ve yönetimi, şuana kadar Sağ bek oyuncusu Oğuz Yıldırım, sol bek oyuncusu Onur Karakabak, forvet oyuncusu Hurşit Taşçı, orta saha oyuncuları Oğuz Kocabal ve Savaş Yılmaz, Serkan Odabaşoğlu, İrfan Akgün, Mehmet Özdıraz, kanat oyuncuları Kadir Arı, Onur Ramazan Toprak, Ömer Bozan ile anlaşma sağladı. Düzenlenen imza töreninde yeni transferlerden Kadir Arı ve Oğuz Yıldırım askerde oldukları nedeniyle katılamadı. 

İmza töreni öncesi konuşan Sakaryaspor Kulüp Başkanı Cumhur Genç, "Başlayacak olan bu senenin, bu sezonun hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yaklaşık 11 tane futbolcuyla anlaştık. 9 tanesi burada, sağlık kontrolünden geçti bir sıkıntı yok. 2 oyuncu arkadaşımız şu an askerde olduğu için ayın 15'inde gelip imza atacaklar. Biri Kadir Arı, diğeri de Oğuz Yıldırım; Sarıyer'den aldığımız. Birazdan arkadaşlarla ilgili toplu bir imza şöleni yapacağız. Ondan önce Sakarya sporda kongreyle ilgili bir iki tane cümle söylemek istiyorum. Biliyorsunuz ne kadar kongrede söylesek de birleştirici bir kongre yapmak isterken olmadı. İstediğimiz sonuçları elde edemedik. Ama olsun, burası Sakaryaspor kırgınlıklar burada çabuk unutulur. Takım sahaya indiği zaman her şey unutulur. Çünkü o zaman herkesin tek derdi Sakaryaspor oluyor." dedi.

İlk kampı bu ayın 12'sinde yapacaklarını açıklayan Genç, "Bizim en büyük eksiğimiz şuan takımın sahada olmaması. Ayın 12'sinde ilk kampı yapacağız. Kampa Rüstemler'de gireceğiz. Ondan sonra bir hafta buradayız. Daha sonra bayram izni vereceğiz. Bayramdan sonra tekrar toplanıp -kamp yeri henüz belli değil- büyük ihtimal Bolu ya da Kartepe olabilir. Kartepe'yi daha çok tercih ediyoruz. Orada yapacağımız hazırlık maçlarına burası yakın olduğu için daha çabuk seyirci götürüp bir an önce Sakarya halkıyla Sakaryaspor futbol takımını kaynaştırmak istiyoruz." şeklinde konuştu..

Bu seneki kadroyla ilgili konuşan Genç, "Hocamızın oynatmak istediği oyun tarzına uygun stoperler arıyoruz. Kadro planlamamızı ona göre yapıyoruz.Ali Özgün ile bu sene devam etmeyi düşünüyoruz. Geçtiğimiz yıldan düşündüğümüz kadro yapılanmasına göre sadece Ali Özgün kalacak. Aynı kalitede bir santrafor daha alacağız. 3 tane iyi stoper ve bir de alternatif sağ bek ve 8 numara açığımız var. Kampa gidelim, görüştüğümüz oyuncular var. Kampa kadar 3-4 tane daha transfer yapacağımızı düşünüyorum" dedi.

Sakaryaspor Kulüp Başkanı Cumhur Genç'in konuşmasının ardından yeni transferler Onur Ramazan Toprak, Hurşit Taşçı, Serkan Odabaşoğlu, Oğuz Kocabal, Savaş Yılmaz, İrfan Akgün, Mehmet Özdıraz, Onur Karakabak ve Ömer Bozan ile yeni teknik direktör Ercüment Coşkundere, kendilerini yeşil-siyahlı renklere bağlayan sözleşmeleri imzaladı.