Yeni sezon öncesinde Sakaryaspor camiası 21 Haziran’da yapılacak olan olağanüstü genel kurula kitlendi. Yeşil Siyahlılarda başkanlık yarışı sürerken takımdaki futbolculardan birer birer ayrılık haberleri geliyor. Sözleşmesi sona eren oyuncular yeni takımlarına gitmeye başlarken sözleşmesi devam eden oyuncular için ise belirsizlik halen sürüyor.

1.Lig yolunda üst üste dördüncü play-off’unu kaybeden Sakaryaspor’da dün itibari ile 17 futbolcunun sözleşmeleri sona erdi. Yeşil Siyahlı kulübün sezon başında kadrosuna kattığı Alişan Şeker, Burak Öksüz, Hakan Aslantaş, Mehmet Boztepe, Muhammet Reis, Oğuzhan Kayar, Özkan Taştemur’un yanı sıra geçtiğimiz sezondan takımda kalan Ümit Yasin Arslan, Abdülaziz Solmaz, Azad Filiz, Berk İsmail Ünsal, Berkay Can Değirmencioğlu ve Kaan Kırcı’nın sözleşmeleri sona erdi.

KİRALIKLAR GİTTİ
Sakaryaspor’da kiralık olarak forma giyen Nuri Fatih Aydın takımı Yeni Malataspor’a dönerken 2.Lig ekiplerinden Afjet Afyonspor’a kiralanmasının gündemde olduğu öğrenildi. Bir diğer kiralık oyuncu Hasan Bilal’e ise 1.Lig’den bir çok teklif olduğunu gelen bilgiler arasında. Yeşil Siyahlılarda kiralık olarak forma giyen Devrim Taşlaya,  Keçiörengücü’ne , Fatih Tultak ise Ankaragücü’ne geri döndü.

BERKAY ÇORUM’DA
3 Sezon Sakaryaspor’da forma giyen Berkay Can Değirmencioğlu 2.Lig ekiplerinden Çorumspor ile anlaşma sağladı. Yeşil Siyahlı kulüpte kongre öncesi takımda kalması istenen oyuncular arasında olmasına rağmen ayrılmayı tercih eden oyuncu önümüzdeki sezon Çorumspor forması ile mücadele edecek. Berkay geride kalan 3 sezonda 80 maçta forma giydi 4 gol kaydetti.

BERK İSMAİL BODRUMDA
Sözleşmesi sona eren oyuncular arasında yer alan Berk İsmail Ünsal’da 2.Lig’in yeni sezon öncesinde iddialı ekiplerinden Bodrumspor ile anlaştı. Sakaryaspor’da son 3 sezonda 99 maçta forma giyen Berk İsmail Ünsal 42 gol kaydetmişti. İkinci Ligden bir çok kulüpten teklif alan Berk’in yaklaşık 1.4 Milyon TL’ye Bodrumspor ile anlaştığı öğrneildi.

AZAD TARSUS’DA
Sakaryaspor’da 1,5 sezon forma giyen özelikle bu sezon yapılan önemli transferlere rağmen takımın vazgeçilmez oyuncusu haline gelen Azad Filiz’de takımdan ayrılan isimler arasında eklendi. Yeni sezonda şampiyonluk parolası ile astronomik transferler yapan Tarsus İdmanyurdu, yeşil siyahlılarla sözleşmesi sona eren Azad ile de anlaşma sağladı.

AZİZ HEKİMOĞLU’NDA
Yeşil Siyahlılarda iki sezondur forma giyen fakat beklentilerin uzağında kalan Abdülaziz Solmaz’da 2.Lig ekiplerinden Hekimoğlu Trabzon ile anlaşma sağladı. Sakaryaspor’da ki yönetim belirsizliği ve mevcut adayların bu oyuncuya sıcak bakmaması nedeni ile tecrübeli oyuncunun tercihini memleketinden yana kullandığı öğrenildi.

Sakaryaspor’da yeni sezon öncesinde Caner Koca, Canberk Özdemir, Ali Özgün, Çağrı Ortakaya, Oğuz Çalışkan, Alpay Koçaklı Arif Kocaman, Azad Tarım, Kerem Özel, Yuşa Tığrak, Alimcan Menteşe, ve Eray Dursun’un yanı sıra sezon başında kiralık gönderilen Yusuf Kaan Kara  ve Furkan Parsak’ında sözleşmeleri devam ediyor. (sporexpres)