//Nurettin Eryılmaz-Erdal Erebilir//
Sakaryaspor'da teknik heyet ve futbolculardan oluşan kafile, play-off çeyrek final ilk maçı için otobüsle Rüstemler Tesisleri'nden Van'a hareket etti. Kafileyi Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi ile yönetimi ve taraftarlar uğurladı.

Yeşil-siyahlılarda Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, teknik heyet, futbolcular, tribün lideri ve taraftarlar play-off maçı öncesi Halk54.com'a açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN YÜCE GALİBİYET SÖZÜ ALDI
Rüstemler Tesisleri’nden Play-Off ilk karşılaşması için Van’a hareket eden Sakaryaspor kafilesini uğurlayan Başkan Ekrem Yüce, “Takım içinde yüksek bir motivasyon hakim. Bu motivasyon şampiyonluğa olan inancımızı daha da sağlamlaştırdı. İnşallah Sakaryasporumuz zorlu Play-Off mücadelelerinden şampiyon olarak çıkacak ve kupayı alacak” diyerek ilk karşılaşmadan galibiyet sözü aldı.

"KUPAYI SAKARYA'YA GETİRECEĞİZ"
Van deplasmanına hem yönetim olarak hemde takım olarak hazır olduklarını aktaran Sakaryaspor teknik direktörü Serdar Bozkurt, "İlk başta gönül isterdi ki direkt şampiyon olalım ama olmadı. Artık oralara takılmamak gerekiyor. Son haftalarda çok ciddi bir çıkışımız var bizim. Şimdi Play-off serüveni başladı ve Sakaryaspor camiası buna çok alışık bir camia. Çok zor bir Van maçı oynayacağız ama hazırız. Yönetim olarakta takım olarakta hazırız. İnşallah orada umduğumuz skoru alarak avantajlı skorla buraya geliriz. Bizim bir hayalimiz var, çok büyük bir hedefimiz var. O da bu kupayı Sakarya'ya getirmek. 5 final maçımız kaldı, hep böyle düşünüyoruz. İnşallah adım adım geriye sayarak, son finali de görüp oradan da kupayı inşallah Sakarya'ya getiririz." dedi.

"YÜZDÜK YÜZDÜK KUYRUĞUNA GELDİK"
Sakaryaspor tribün liderlerinden 'Keçi Yılmaz' adıyla bilinen Yılmaz Şen, "Senelerden beri çektiğimiz mücadelelerin karşılığını artık inşallah bu sene hayırlısıyla almak istiyoruz. Yüzdük yüzdük yine kuyruğuna geldik. Ama daha önce yaşadığımız hayal kırıklıklarına karşı bu sefer önlemler alındı diye düşünüyoruz. İnşallah hep beraber bu mutlu sona ulaşacağız bu sefer." dedi.

"TAKIMA GÜVENİYORUZ"
Bu sene takıma çok güvendiğini söyleyen ve herkese 'camlarınıza balkonlarına bayrak asın' çağrısı yapan Amigo Ersin Uysal, "Biz hiç inancımızı kaybetmedik. İnancımızı kaybetmediğimizin meyvelerini şu aşamada son 5-6 haftadan beri gördük. Bu takım yavaş yavaş 'Play-offa kalamaz', 'şampiyonluğa oynayamaz' diyen taraftarın yüzde 30'unun bu kanaate vardığı bir dönemde topçularımız onur mücadelesi yaptı. Bu şehir çok bedeller atlattı. Bu şehirde Ekrem Yüce gerçeği var. Ak dediler Ekrem Başkan, gık dediler Ekrem Başkan, hep Ekrem Başkan dediler. Ekrem Başkan maddi manevi parasal olayları birebir çözdü. Olayı buraya kadar getirdi. Ben bu takıma çok güveniyorum. Şuan bayraklarımız yapılıyor, şehrimizin her yerine asacağız. Rahatsızlığımdan dolayı Van'a gidemeyeceğim ama kalbim, gönlüm hep Sakaryaspor'la olacak. Sakaryaspor bu şehrin markasıdır. Burdan herkese çağrı yapıyorum; camlarınıza, balkonlarınıza Sakaryaspor bayrağı asın." dedi.

"MORALLERİMİZ ÇOK İYİ"
Sakaryaspor kalecisi ve aynı zamanda takım kaptanı olan Oğuz Çalışkan, moralli bir şekilde Van'a gideceklerini ve iyi bir sonuçla dönmeyi hedeflediklerini belirterek, "Şehir zaten uzun yıllardır play-off'un heyecanını yaşıyor. Bir türlü nasip olmadı. Biz bu durumdan çok memnun değiliz. Bizim hedefimiz direkt çıkmaktı. Lider olarak çıkamadığımız için bunun üzüntüsünü gayet hedefli bir takım olarak yaşadık. Sonuç itibariyle gelinen noktada önümüzde play-offlar var. Birkaç yıldır bunu başaramadık ama olmayacağı anlamına gelmez. Ben ve arkadaşlarım bu konuda elimizden geleni Allah'ın izniyle yapacağız. Morallerimiz çok iyi. Özellikle son 6-7 maçtır yakalanan hem seri hemde güzel bir hava var. Moralli bir şekilde Van'a gidiyoruz. İyi bir sonuçla dönersek buradaki işimizi de kolaylaştırmak istiyoruz. 3 yıldır buradayım, Sakaryaspor'un çok büyük bir taraftar kitlesi var. Çok büyük bir camia. Her zaman yanımızda oldular. Puan kaybetmemizin en büyük sebebi taraftarımızın pandemiden dolayı yanımızda olmamasından dolayı. Biz taraftarımızın gücünü Van'da da hissedeceğiz. Bize dua etsinler." diye konuştu.

"3 SENEDİR DİREKTEN DÖNÜYORUZ"
3 senedir şampiyonluk yolunda direkten döndüklerini ifade eden Sakaryaspor golcü ismi Berk İsmail Ünsal, "3 senedir buradayım ve 3 senedir de direkten dönüyoruz. Şampiyonluk için gerçekten çok çabalıyoruz. Allah nasip ederse bu sene play-offların ilk maçına çıkacağız. Van deplasmanından galibiyetle ayrılmayı düşünüyoruz. Bu seneki en büyük hedefimiz şampiyonluk. 3 senedir uğraşıyoruz. Bizden önceki senelerde de takım play-offlarda kaybetti. Bu sene Allah'ın izniyle taraftarlarımızı mutlu edip şampiyon olmak istiyoruz. Şehrimiz ve taraftarlarımız bize her zaman destek olsun." dedi.

"İNŞALLAH ŞAMPİYONLUK YAŞATMAK BİZE NASİP OLUR"
Sakaryaspor defans oyuncusu Canberk Özdemir ise "Allah nasip ederse inşallah iyi bir skor alıp sonra da kendi sahamızda da Van'ı eleyip şampiyonluğu bu sene çok istiyoruz. Bu sene Sakaryaspor taraftarını çok özledik. Onların yokluğunu çok hissettik. İnşallah şampiyonluk yaşatmak bize nasip olur." şeklinde konuştu.

"HERKES BAYRAK ASARSA BİR HAVA OLUŞUR"
Van deplasmanından galibiyet beklediğini ifade eden taraftar Sayit Karan, "Öncelikle Sakaryaspor play-offların takımı. Ligin dışında performans ve kenetlenme sağlayan bir takım. Herkesin korkulu rüyası. İnşallah Van'da galibiyet bekliyorum. Evlere, sokaklara, mahallelere... Havayı yakalamak için bayrak işine girmemiz lazım. Herkes bayrak asarsa bir hava oluşur. Birbirimizi tetiklememiz lazım." dedi.

VİDEO YÜKLENİYOR...