Sakaryaspor'un hafta sonu Vanspor ile kendi sahasında oynadığı Play Off çeyrek final ikinci maçı, tribünlerde bulunan taraftarların dışarıya çıkarılmasının ardından başlamıştı. 

Sakaryaspor maçı kazanarak bir üst tura çıkarken, TFF gözlemcisi de maç içerisinde yaşananları affetmedi.

USULSÜZ SEYİRCİ ALINMASI
Yeşil siyahlılar, "usulsüz seyirci alınması" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 49. maddesi uyarınca ve "talimatlara aykırı hareketleri" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile PFDK’ya sevk edildi.

PROTOKOL AKREDİTASYON
Ayrıca,  Covid-19 nedeniyle müsabakalarda uygulanacak tedbirler kapsamında ise talimatın 9/2 (Protokol Akreditasyon) 5/5 (Stadyum düzeni) ve 9/3 (Akreditasyon) maddeleri nedeniyle de PFDK’ya sevk edildi.

İşte o maddeler;
COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat'ın 9/2

2- Protokol tribününe, ev sahibi kulüpten 20 kişi, misafir kulüpten 20 kişi, TFF Başkanı ve yöneticileri ile TFF Başkanı tarafından görevlendirilecek kişiler, müsabakanın oynandığı ilin Valisi veya görevlendireceği Vali Yardımcısı, İlçelerde Kaymakam, İl Emniyet Müdürü, Jandarma Bölgelerinde Jandarma Komutanı, İl Spor Savcısı, Gençlik ve Spor İl Müdürü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü protokol görevlisi girebilir. Protokol tribününe girecek olan kişilerin listesi müsabaka organizasyon toplantısında TFF Temsilcisine ilgilileri tarafından verilir

COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat'ın 9/3
3-Protokol tribününde yer alacak kişilerin test yaptırma zorunluluğu olmamakla birlikte iş bu talimatta belirtilen sağlık ve sosyal mesafeye ilişkin tüm kurallara uymaları zorunludur. Bu kişiler stadyumun diğer alanlarına akredite edilemezler, protokol tribünü veya protokol tribünü olarak kullanılan alanlar hariç olmak üzere, akredite alanlara ve soyunma odalarına giremezler. Protokol tribününde yer alan kişilerin akredite alanlara girmeleri halinde 60 günden az olmamak üzere hak mahrumiyeti cezası ve Süper Lig kulübü yöneticileri için 100.000 TL’den 300.000 TL’ye, TFF 1. Lig kulübü yöneticileri için 50.000 TL’den 150.000 TL’ye kadar, TFF 2. Lig kulübü yöneticileri için 25.000 TL’den 75.000 TL’ye kadar, TFF 3. Lig kulübü yöneticileri için 12.500 TL’den 37.500 TL’ye kadar para cezası verilir.

COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat'ın 5/5
Protokol tribününde oturacak kişiler 2 koltuk boşluk bırakılacak şekilde ve arka sıradaki oturma düzeni arada bir sıra boş bırakılmak suretiyle ön sıraya göre çaprazlama olarak oturmalıdır. Protokol tribününün kapasitesinin yeterli olmaması halinde yan taraftaki tribünler protokol tribünü olarak kullanılabilir.