Sakaryaspor'da 3'ü teknik heyet 10 futbolcu olmak üzere toplamda 13 kişinin korona virüsü testi pozitif durumda. Temaslı bulunan 11 futbolcuda karantinaya alındı.

Böylelikle Sakaryaspor'da toplam 21 futbolcu karantinaya alınmış durumda.

YÖNETİM YAZIYI YOLLADI
Bu şartlarda sağlıklı bir şekilde karşılaşmanın oynanmayacağını düşünen Sakaryaspor yönetimi harekete geçti. Yeşil-siyahlılar, Elazığspor maçını oynanmaması için Türkiye Futbol Fedarasyonu'na yazıyı gönderdiği öğrenildi. 

TFF'den gelecek cevap sonrası Sakaryaspor-Elazığspor maçının oynanıp oynanmayacağı netlik kazanacak. Federasyon maçın oynanmasını karar vermesi durumda ise Sakaryaspor yönetimi temaslı futbolcuları sahaya sürmek durumunda kalacak. Bu durumda da Adanaspor maçında Sakaryaspor'un yaşadığı durumu Elazığspor da yaşayabilir.  

ÜÇ MAÇ OYNANMAYACAK
Sakaryaspor'a TFF'den olumlu dönüş olması durumunda üç lig maçının oynanmaması bekleniyor. Yeşil-siyahlılar TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta 3 Aralık Elazığspor(e), 9 Aralık Bayburt İÖİ.(d) ve 13 Aralık Serik Belediye(e) maçları 21 günlük karantina kapsamında oynanmayacak. Sakaryaspor bu durumda vakaların negatife dönmesi durumunda en iyi ihtimalle ligin 16.haftasında 23 Aralık günü Karabükspor maçıyla sahaya inecek.

TFF TALİMATNAMESİ NE DİYOR?
Türkiye Futbol Federasyonu'nun sağlık protokollerine göre; bir takımda maça çıkabilecek 14 sağlıklı oyuncu varsa o karşılaşma oynanabiliyor. "Takımların A Takım Listesinde bulunan futbolculardan test sonuçlarına göre müsabakalarda görev alacak olanların sayısı 14 futbolcunun altına inmesi halinde, müsabaka oynatılmayarak TFF tarafından ileri bir tarihe ertelenir"

KUPA  MAÇINDA NE OLMUŞTU?
TFF 1. Lig ekiplerinden Adanaspor'da, Boluspor maçı öncesi testte giren turuncu-beyazlı takımda büyük şok yaşanmıştı. 21'i futbolcu 6'sı personel, biri teknik adam ve ikisi yönetici toplam 30 kişinin yeni tip koronavirüs ( Kovid-19) testi daha pozitif çıktı. Daha öncede çıkan pozitif vakalarla turuncu-beyazlı ekipteki sayı 29'u futbolcu olmak üzere 40'a ulaşmıştı. 

Adanaspor'da testler belli olmadan önce Türkiye Kupası maçında Sakaryaspor ile karşı karşıya gelmişti. 120 dakika sonunda penaltılara kalan mücadelede Akdeniz ekibi turu geçen taraf olmuştu. Sakaryaspor'da da bu maçtan yapılan iki testte yaklaşık 1 hafta içerisinde 10 futbolcunun korona virüsü sonucu pozitif çıktı.