Sakaryaspor, Ligin 29. haftasında Pazar günü kardemir Karabükspor'la yapacağı maçın hazırlıklarına 17:00'de başlayacak. Ancak kulüp basın sözcüsü Semih Çiftçi'nin yaptığı duyuruda çalışmanın basına ve taraftara kapalı olduğunu belirtti. Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya geneline yayılan Corona Virüs (Covid-19) için Sakaryaspor Kulübü'nde de önlemler alınmaya başlandı. Rüstemler Tesisleri, dezenfektasyonlar ile temizlenirken uygulamanın kulübün bütün bölümlerine yapıldığı öğrenildi.

İlk etapta takım otobüsü dezenfekte edilirken, tesis girişi ve içerisinde belli alanlara sıvı dezenfektanlar yerleştirildi.

ÇİFTÇİ "TEMASI EN AZA İNDİRMEK İSTİYORUZ"

Aynı zamanda sezonun başından itibaren basına açık olan antrenmanlar, yönetim ve teknik direktör Şaban Yıldırım'ın kararıyla kapalı olarak değiştirildi. Sakaryaspor basın sözcüsü Semih Çiftçi, "Corona Virüsü'nden zararı en azına indirmek için böyle bir karar aldık.Bu süreç uzun süre böyle devam edecek. Şimdilik bir süre belirlemek güç, hocaylada görüştükten sonra net kararı açıklarız. Tesisler dezenfekte işlemi zaten yapıldı. Ancak futbolcuların insanlarla temasını en aza indirmek için böyle bir karar aldık. Basının haricinde yöneticilerinde antrenmanlarda olmaması tercihimiz. Bunu arkadaşlarla da paylaştık." ifadelerini kullandı. 

"MAÇLARIN TATİL EDİLMESİ LAZIM"
Semih Çiftçi aynı zamanda liglerin daha ne kadar bu şekilde devam edeceğiyle alakalı olan soruya ise "Maçların kesinlikle tatil edilmesi lazım. Önemli olan sporcu sağlığı. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar toplanacak. Bir açıklama geleceğini düşünüyoruz. Oradan çıkacak karara göre hareket edeceğiz." şeklinde cevap verdi.

"TARAFTARSIZ SPOR OLMAZ"
Çiftçi son olarak, maçların taraftarsız olmasıyla ilgili olarak, "Bizim en büyük destekçimiz taraftardır. Taraftarsız spor olmaz. Aynı zamanda Sakaryaspor olarak başka gelirimizde yok. Federasyonun en kısa zamanda yapacağı açıklamayı Sakaryaspor olarak beklemekteyiz." sözleriyle açıklamasını bitirdi.

(SPOR264)