3 kez pandemi ve 1 kez de çoğunluğun sağlanamayarak ertelendiği Sakaryaspor Olağanüstü genel Kurulu dün Sakarya Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirildi. Tarihi sayılacak kongreye geniş katılım olurken, statta geniş güvenlik önlemleri alındı.

GERGİN ANLAR YAŞANDI
Sakaryaspor'un eski kulüp başkanlarından Bülent Yılmaz, kürsüye konuşmak için çıktığı sırada ASKF Başkanı Yaşar Zımba ile sözlü tartışma yaşadı. Yılmaz ile Zımba arasında yaşanan kısa süreli gerginlik büyümeden engellendi. Cumhur Genç, Uğur Akkuş ve Esra Konuk Karaaslan'ın aday olduğu seçimde konuşmalar ve kongre devam ederken yaşanan gerginliğin ardından oy verme işlemine geçildi. 

KARAASLAN'IN LİSTESİ KABUL EDİLMEDİ
Oy verme işlemi sırasında Sakaryaspor başkan adayı Esra Konuk Karaaslan'ın verdiği liste emniyet ve disiplin kurulu gibi yönetimler oluşturulmadığı için kabul edilmedi. Adaylığı düşen Konuklar seçime giremedi. Böylece kongrede sadece Cumhur Genç ve Uğur Akkuş'un listeleri yarıştı.

CUMHUR GENÇ KAZANDI
Oy kullanmanın bitmesiyle oy sayımına geçirdi. Bin 186 üyesi bulunan Sakaryaspor'da 706 üye seçimin sonucunu belirledi. Kongrede kullanılan oyların 355'ini alan Cumhur Genç, 4 oy farkla Sakaryaspor'un 43'ncü başkanı seçildi. Uğur Akkuş ise seçimde 351 oy aldı. 

İTİRAZ ÜZERİNE OYLAR 3 KEZ SAYILDI
Seçim sonunda Akkuş ve ekibinin 693 imza çıkmasına karşın 706 oyun kullanılması nedeniyle yaptığı itiraz sonrasında oylar 3 kez sayıldı. Divan, seçimi geçerli saydı ve Cumhur Genç toplamda ikinci kez olmak üzere Sakaryaspor'un 43'üncü başkanı oldu.

AKKUŞ İTİRAZ EDECEK
Öte yandan seçimi 4 oy fark ile kaybeden Sakaryaspor başkan adaylarından Uğur Akkuş, tüzüğe aykırı bir seçim olduğunu ve yasal haklarını kullanacağını açıkladı.