Sezona büyük umutlarla başlayan fakat sonrasında yaşadığı sıkıntılar nedeni ile üst üste 2 maç bile kazanamayan Sakaryaspor yakaladığı 5 maçlık seri ile yeniden zirve hesaplarına başladı. Takımın başına getirilen altyapı sorumlusu Murat Balaban önderliğinde kaostan çıkan temsilcimiz şimdi ligde kalan tüm maçlarını kazanarak devreyi lider tamamlamayı hedefliyor.

KAZANMAYI UNUTMUŞTUK
Yeni sezon öncesi çalkantılı bir kongre yaşayan Sakaryaspor, Cevat Ekşi başkanlığında yaptığı flaş transferlerle yeşil siyahlı taraftarlara umut vermişti. Sezonu Konya deplasmanında alınan galibiyet ile açan yeşil siyahlılarda işler pek istenildiği gibi gitmedi. Üst üste Eyüpspor, Tarsus, ve Kırklareli beraber kalan temsilcimiz Vanspor’a da yenilerek 4 hafta galibiyet alamadı.

TARAFTAR İSYANI
Pazarspor galibiyeti ile bir nebze olsun kendine gelen Sakaryaspor, İsmail Ertekin yönetiminde tutarsız sonuçlar almayı sürdürdü. Sivas Belediyespor ile evinde 2-2- berabere kalan temsilcimiz Karacabey’i deplasmanda yenerek karabulutları dağıtır gibi olsa da sahasında aldığı Bodrumspor mağlubiyeti ile taraftarını çileden çıkardı. Bodrumspor maçı yeşil siyahlıların hem teknik heyet ve futbolculara verdiği tepki sonrası adeta bir dönüm noktası oldu.

BALABAN İLE ÇIKIŞ
Bodrumspor mağlubiyeti sonrası Ertekin ile yollarını ayıran temsilcimiz yola altyapı koordinatörü Murat Balaban ile devam etme kararı aldı. Yaşanan kan değişikliği sonrası ivme kazanan yeşil siyahlılar üst üste Kırşehir, Mamak ve Pendik maçlarını kazanarak bir ilke imza attı sezonun ilk serisini yakaladı.  Bu maç sonrası ile yeşil siyahlılar korona virüs nedeni ile futbola 20 gün ara verdi.

GİZLİ GİZLİ ZİRVEYE
Koronavirüs şokunu atlattıktan sonra Elazığ ve Karabük maçlarını ile galibiyetlerini sürdüren Sakaryaspor, liderin yaşadığı puan kayıpları ile yeniden ilk devreyi zirvede kapatmak için hesaplara başladı. 2 Maç eksiği ile 7 puan geriden takibe başlayan yeşil siyahlılar ilk devrede kalan 3 maçını da kazanarak devre arasında oynayacağı Bayburt ve Serik erteleme maçları ile zirveyi ele geçirmenin planlarını yapıyor.

FİTİL ATEŞLENDİ
Altyapı Koordinatörü Murat Balaban önderliğinde yakalanan 5 maçlık galibiyet serisi yeşil siyahlı taraftarlarında moralini yerine getirdi. Balaban’a büyük destek veren taraftarlar devre arasında yapılacak transfer hamleleri ile şampiyonluğun geleceğine olan inancını artırdı. Balaban, Takım olarak şampiyonluğa olan inançları hiç kaybetmediklerini belirterek; ‘’ Camia olarak birlikteliğimizi sağlarsak ben hedefe ulaşacağımıza inanıyorum’’ dedi.