1915 doğumlu Sakaryaspor'un kurucusu Ethem Boran, 22 Eylül 1991 tarihinde geçirdiği beyin kanaması sonrasında 76 yaşında hayata gözlerini yumdu.

1965 yılında 4 takım birleştirilerek Sakaryaspor'un kurulmasında büyük çaba harcayan Ethem Boran'ı ölümünün 30. yıl dönümünde Halk54.com ailesi olarak saygıyla anıyoruz.

SAKARYASPOR NASIL KURULDU? VE ETHEM BORAN'IN ÖNEMİ

Dönemin Futbol Federasyonu Başkanı Orhan Şeref, Fikret Aldinç'i Ankara'ya çağırır ve Sakaryaspor'un kuruluş çalışmalarını başlatmak üzere Fikret Aldinç'i görevlendirir.

Fikret Aldinç Adapazarı'na döndüğünde konuyu ilk olarak Güneşspor başkanı Ethem Boran'a açar. Çalışmaları Ethem Boran ile Fikret Aldinç birlikte başlattılar.

Ethem Boran Güneşspor, İdmanyurdu, Gençlerbirliği ve Ada Gençlik takımlarını birleştirerek 1965 Haziranında Sakaryaspor'u kurmayı başardı.

Dört kulüpten gelen 20 kurucu üyenin kurduğu Sakaryaspor'un genel kurulunda "1 Nolu Üye" Ethem Boran kulüp başkanlığına seçilir, kuruluş tüzüğü, Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü'nce 21 Temmuz 1965 tarihinde onaylanarak Sakaryaspor resmen kurulmuştur.

Kurduğu ve ilk başkanlığını yaptığı Sakaryaspor'u yönetici arkadaşlarıyla birlikte, "beş kuruş borca sokmadan" 1965-66 ve 1966-67 sezonlarında iki yıl üst üste "ilk dörde" sokan, Adapazarı'nın gerçek bir efsanesi Ethem Boran; ayrıca beş yıl kulüp müdürlüğü de yaptı. O dönemde yeşil-siyahlı ekibimiz önce 1. Türkiye Ligi'ne çıktı (1980-81), dört yıl boyunca da (1981-85) Ligin tozunu attırdı, dört büyükleri hem içeride hem deplasmanda defalarca dize getirdi.

Sakaryaspor'da sosyal medya üzerinden Ethem Boran'ın vefatının 30. yıl dönümü ile ilgili paylaşımda bulundu.