TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta 21 hafta geride kalırken haftayı 3 puanla kapatan Sakaryaspor ligde yeniden zirve hesapları yapmaya başladı. Ligin en güçlü kadrolarından birine sahip olan Tuzlaspor karşısında çok iyi bir oyun sergilememesine rağmen 2-1 galip gelmesini bilerek zirveye mektup gönderen Sakaryaspor bugün deplasmanda lider Ankara Demirspor’u yenerse aradaki puan farkını 9’a düşüreceği gibi ikili averaj avantajını da yakalayacak.

Sakaryaspor bu hesaplarla lidere Rüstemler’de hazırlanıyor, tek hedef kazanmak. Bu arada lider Ankara Demirspor ligde son yenilgisini 11. hafta Bayburt deplasmanında Bayburt İl Özel İdarespor’a 1-0 yenilerek yaşamış, şimdi Sakaryaspor forması giyen Sinan Özkan ve Azad Filiz bu galibiyette başrolü oynamıştı.

Berkaycan önemli Ergene Velimeşe maçına dakikalar kala ilk 11 dışında kalan Berkaycan Değirmencioğlu sarı kart cezalısı olduğu için bu hafta yok, kara kara düşünüyoruz. Sakaryaspor iki hafta önce deplasmanda Uşakspor karşısında kaybettiği 2 puanı hem şampiyonluk hemde play-off yolunda rakibi olan Tuzlaspor’u Sakarya’da 2-1 mağlup ederek telafi etti ancak defansta ki en önemli sigortası Berkaycan Değirmencioğlu’nu kaybetti, lidere gidiyoruz.

Serkan Odabaşoğlu ile birlikte sarı kart cezalısı olduğu için Pazar günü deplasmanda oynayacağımız Ankara Demirspor maçında forma giyemeyecek olan Berkaycan ilk yarının ilk haftasında deplasmanda oynadığımız ve 5-0 kaybettiğimiz Ergene Velimeşespor maçında ısınırken sakatlanmış, Sakaryaspor defansta önemli sıkıntılar yaşamıştı. Serkan Odabaşoğlu’nun yeri dolar ama Berkaycan Değirmencioğlu sadece bu sezon değil, iki yıldır Sakaryaspor defansının en önemli sigortası.