Üzücü olay, Sakarya Sapanca ilçesi Mahmudiye Mahallesi Kuruçay Caddesi'nde yaşandı. Park halindeki bir araca eşyaları koymak için yardım Zarife Tahmaz’a 43 yaşındaki R.K. idaresindeki 34 CHF 870 plakalı hafif ticari araç çarptı. Kanlar içinde savrulan anneanneye ilk müdahale çevre sakinleri yaptı. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ambulansındaki sağlık ekibinin ilk müdahalesini yaptığı Tahmaz ardından ambulansla Sapanca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 

Kaza sonrasında Olimpiyat şampiyonu milli okçu Mete Gazoz'un anneannesi olduğu anlaşılan Zarife Tahmaz hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastane morguna kaldırılan ve Cumhuriyet Savcısı’nın yaptığı ön otopsi sonrasında Tahmaz’ın cenazesi ailesine teslim edildi. Polis ticarin aracın sürücüsü R.K.’yı gözaltına alırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Yaşanan kaza sonrasında büyük üzüntü yaşayan Milli Okçu mete Gazoz ise toplantı için gittiği İzmir’den apar topar ilçeye döndü. Acılı ailenin damadı ve olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz'un babası Metin Gazoz ise yaşanan olayı anlattı. Anneanne Zarife Tahmaz'ın yardım sever bir insan olduğunu anımsatan baba Gazoz, kaza sırasında tanıdığını yolcu ederken bahçesinden topladığı ürünleri evinin karşısında bulunan otomobile taşıdığı esnada kazanın yaşandığını dile getirdi.

Baba Gazoz, “Annemiz eli açık bir insandı. Sağ olsun bahçeden topladığı sebze ve meyveleri ikram ederdi. Yine bir arkadaşına yardım etmek istemiş, araç park etmiş. Eşyaları arabaya koymak istedikleri esnada, yoldan gelen araç annemize çarpmış. Köy içerisinde de bu kadar hızlı sürülmez, kasis olmasına rağmen 30 metre savrulmuş. Ne kadar hızlı çarptıysa ise aracın önü yok. Biz İstanbul’daydık ve hemen geldik. Büyük üzüntü içindeyiz” dedi.

İzmir’den Sapanca’ya uçakla gelen ve anneannesinin cenaze törenine yetişen şampiyon Mete Gazoz büyük üzüntü içinde olduğu görüldü. Taziyeleri kabul eden ve anneannesinin tabutuna omuz veren Gazoz, sürekli ağlayan annesini de teselli etti. Evin önünde alınan helallik sonrasında Zarife Tahmaz’ın naşı İkindi namazına müteakip cenaze kılınmak üzere Sapanca ilçesi Mahmudiye Mahallesindeki camiye getirildi.