Sakarya’nın eski siyasetçilerinden Ersin Taranoğlu, kongrede söz alarak bir konuşma yaptı.

Tribünlerden ve delegelerden tepki alan konuşmasında Taranoğlu, “Belediye başkanımız ile görüştüm bizim adayımız Cumhur Genç’tir dedi. Bende oyumu Cumhur Genç’e vereceğim” dedi.

Bakan Ersin Taranoğlu, “ Bir beklentim yok. Biz hepimiz bu memleketin çocuklarıyız. Aday olan 3 arkadaşımıza başarılar diliyorum. Dertli bir iştir. Büyük bir cesaret işidir. Onları kutluyorum. Şimdi söyleyeceğim görüşlerimi Sakarya Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanına anlattım. En son kongreye gelmeden önce Ekrem beye bir ortak dostumuzla haber yolladım. Çünkü Kocaelispor mağlubiyeti hepimizin moralini bozdu. En çok Ekrem beyin. Çünkü en çok parayı da o verdi. Ona destek olmak istedi. Bana cevap verdi, dedi ki bizim adayımız Cumhur Genç'tir. Şimdi benim tecrübelerim var. Haluk Ulusoy ile beraber 15 yıl futbol federasyonunda Futbol Türkiye’de bitti” dedi.

Taranoğlu, “Ben bir şey daha söyleyeyim, ben oyumu Cumhur'a vereceğim. Mesela şuna buna oy verme meselesi değil. Burada kimsenin menfaati yok. Ama burada futbolun bir yapısal sorunu var. Burada bilançoyu gördünüz, 29 milyon liralık alacalıklar var. Sizin 15 milyon paranız varsa siz 2. ligde tutulursunuz. 30 milyonu bütçeniz geçerse siz şampiyon olursunuz Eyüpspor gibi. Bizim bunları konuşmamız lazım. Bütün finansman büyükşehir belediye başkanının sırtına bindi. Bugünkü cumhurbaşkanımız, yeni kulüpler yasasını yaptılar. Bir sürü yenilik geliyor. Kamu yararına çalışan spor kulüpleri kavramı geliyor. Bizim b u kongreden sonra Sakaryaspor'u bu yapılandırmaya hazır etmemiz lazım. Kimin başkan olduğu önemli değil. Oyunun kuralları değişecek” diye konuştu. 

Taranoğlu, “Biz modeller üzerinde konuşmamız lazım. Eğer bunları yapamazsak siz bana cevap verirsiniz, bir daha play-offa gideriz. Ben bu kulübe üye oldum. Benim normalde onure üye olmam lazım. Onura üye olmadım ben. Ben yüksek divan kuruluna adayım. Burada onura üye olsaydım direk oranın tabi üyesi olacaktım. Verdim 1200 lirayı şimdi delege sıfatıyla orada oturuyorum. Ben şunu öneriyorum; belediye olmadan olmaz, belediye başkanı olmadan da olmaz. Güçlerimizi birleştirmemiz lazım. Sakaryaspor vakfı diye vakıf kuralım. Bu vakfa şehrin otoparkları gibi gelir kaynaklarını sabitleyelim. Rüstemlerdeki tesisi alt yapı tesisi yapalım” dedi.