Geçtiğimiz günlerde 1. Lig Kulüpler Birliği resmi bir yazıyla ligin önümüzdeki sezon 19 yerine 20 takımlı oynanmasını istemiş ve bu öneri Kocaelispor-Sakaryaspor maçı öncesi bir kez daha yüksek sesle konuşulmaya başlanmıştı.

Sakaryaspor ve Kocaelispor'un 1. Lig'e direk çıkması için her iki şehirde harekete geçerken, 53. ve 55. hükümetlerde Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ile Orman Bakanlığı görevlerinde bulunan ve dört dönem Sakarya Milletvekilliği yapan Ersin Taranoğlu, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Hak etmeyeni şampiyon ilan etmenin doğru olmadığını savunan Taranoğlu, "Hem Sakarya hem Kocaeli Sporun, final oynamadan direk PTT birinci Ligi‘ne alınması asla kabul edilmemelidir... Atamayla şampiyonluk Sakaryaspor’a yakışmaz." açıklamasında bulundu.

Taranoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"ATAMA ŞAMPİYONLUĞA HAYIR !
Değerli Sakaryasporlular ve Türk Spor Kamuoyuna,

Sakaryaspor, mazisinde üç büyükler dahil herkesi yenerek Türkiye kupası şampiyonu olmayı başarıp, Avrupa’da Türkiye’yi temsil etme şerefine sahip olmuştur. Hem Sakarya hem Kocaeli Sporun, final oynamadan direk PTT birinci Ligi‘ne alınması asla kabul edilmemelidir...

Atamayla şampiyonluk Sakaryaspor’a yakışmaz. Futbolun ruhunda, FairPlay var, mücadele var. Taraftarının 40 maçlık bir sezonda binlerce çektiği çile var. Futbolcunun 40 haftalık çilesi, emeği var...

Hak etmeyeni şampiyon ilan etmek doğru değil, oyunun kuralına ters. O zaman soruyorum: Ankara Gücünü birinci lige aldıran Kenan Evren’in ihtilal Federasyonundan ne farkı var bu kararın?"