Sakaryalı eski Bakan ve Milletvekili Ersin Taranoğlu, Sakaryaspor'un yaklaşan seçimli kongre öncesinde delege ve taraftarla seslendi. Öncelik olarak Sakaryaspor'un Mali Kongresinin yapılması gerektiğini ifade eden Taranoğlu, "Sakaryaspor’un gerçek sahibi taraftarlarımıza sesleniyorum. Gelin kulübünüze sahip çıkın" dedi.

İşte Ersin Taranoğlu'nun o açıklaması:

“Sevgili Sakaryaspor’lular

1 Milyonluk şehrimizin, tek markası Sakaryaspor olduğunu sanırım söylemeye gerek yok. Özellikle son 10 yılda çok çileler çekmiş büyük Sakaryaspor, ne yazık ki sadece 1200 delege ile idare ediliyor.

Bu 1200 delegenin de burada gördüğünü gibi ancak 300-500 kişinin vermiş olduğu oylar ile Başkan ve yönetimi seçiliyor. Ben bugün Sakaryaspor yönetimini belirleyecek delegelere seslenmek istiyorum.

Sakaryaspor kulübünün ilk önce Mali Kongresi yapması ve bu Mali Kongrenin sonuçlarını burada açıklamak zorundadırlar. Tüzüğümüz böyle söylüyor. Ben söylemiyorum.

Bugün 300-500 delegenin vereceği oylar ile yeni bir Başkan ve yönetim seçmek geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Sakaryaspor’a asla fayda getirmeyecektir, Bu şartlar altında seçilen her yönetim zayıf kalmıştır. Gelin hep birlikte Sakaryaspor’a gönül veren on binleri kongreleri davet edelim.

On binler ile Sakaryaspor kongrelerini yapalım.

İster Uğur Akkuş, ister Cumhur Genç seçilsin. İlk yapılacak işlerin kongre üyelerini on bine çıkarsınlar. Üyelik kapılarını sonuna kadar açsınlar. 

Bu çarpık düzen artık bitsin. Sakaryaspor’un gerçek sahibi taraftarlarımıza sesleniyorum. Gelin kulübünüze sahip çıkın. Saygılarımla.”